Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geri dönüşüm ürünleriyle podyuma çıktılar

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bayrampaşa Belediyesi, Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği özel etkinlikle çocuklara çevre bilinci aşıladı. Programda, minik çocukların geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kıyafetlerden oluşan defilesi ilgiyle izlenirken, ambalaj atığı toplama yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

        Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında özel bir program düzenleyen Bayrampaşa Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, minik çocukların çevre duyarlılığı kazanmasını sağladı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Gelişigüzel Kahve'de gerçekleşen programda minik çocukların geri dönüşüm malzemelerinden oluşan kıyafet defilesi ve halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Programda, Okullar Arası Ambalaj Atığı Toplama Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler de ödüllerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

        "Yeşil alan miktarını her geçen gün arttırıyoruz"

        Çocukların bu mutluluğuna ortak olan Başkan Atila Aydıner, "Çocuklarımızla birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Geri dönüşebilen atıklar milli bir servet. Bu atıklar heba olup gidiyor. Çevre Koruma Haftası etkinliklerimiz kapsamında sevgili çocuklarımıza bir yandan geri dönüşümün, temiz ve yeşil çevrenin önemini anlatırken, diğer taraftan öteki canlıların da bu çevrede yaşam hakkı olduğunu hatırlattık. Duyarlı çocuklarımız ambalaj atıklarını toplayarak geri dönüşüme katkı sağladılar ve farkındalık oluşturdular. Unutmayalım, çevre bizim mahallemiz, sokağımız ve evimiz. Biz yeşille buluşmuş, her yeri yeşil olan ve tüm canlıların nefes aldığı bir dünya arzu ediyoruz. Ayaklarımız yere bastığında betona değil, toprağa ve yeşile bassın istiyoruz. Bu nedenle ilçemizdeki yeşil alan miktarını her geçen gün daha da arttırıyoruz" dedi.

        Programa Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in yanı sıra belediye başkan yardımcıları Ahmet Kumbasar, Gökhan Balekoğlu, birim ve okul müdürleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

        (HB-ÖK-Y)

        30.05.2017 17:24:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler