Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem

        BDP Grup Yönetimi ve milletvekilleri, Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında toplandı. Basına kapalı toplantı sürerken, Sırrı Sakık, 20'li yaşlardaki bir genci kolundan tutarak, salonun dışına çıkardı ve görevlilere, ''Elini kolunu sallayarak buraya nasıl giriyor?'' şeklinde tepki gösterdi.

        BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da ''Kimliğini tespit edin, polise teslim edin'' diye bağırdı. Bunun üzerine görevliler, isminin Tolga Karaca olduğu bildirilen kişiyi olay yerinden uzaklaştırdı. Karaca, ''Beni başbakan çağırdı, beni dövecekler'' dedi. Karaca, ''Buraya neden geldiği'' şeklindeki sorulara da ''Türk milleti adına geldim'' karşılığını verdi.

        Karaca, polis tarafından gözaltına alındı.

        Sakık, Karaca'nın toplantı salonuna girdikten sonra dengesiz davranışlar sergileyerek, ''İnşallah bir şey olmaz'' dediğini aktardı. Karaca'nın grup toplantı odasına kadar nasıl geldiğini Meclis birimlerine soracağını ifade eden Sakık, bunda Meclisin olduğu kadar grup çalışanlarının da sorumluluğu olduğunu söyledi.

        Sakık, Karaca'nın bilinçli olarak BDP grubuna geldiğini düşündüğünü ifade ederek, salondan dışarı çıkmamak için bir süre direndiğini anlattı.

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        Habertürk Manşet - 22 Ekim 2026 (Kurgu Kaza Çetesi Deşifre Oldu! Sigorta Vurgununun Perde Arkası)

        Kurgu kaza tezgahını Adana Emniyeti kırdı. Konuşup anlaştılar bilerek kaza yaptılar. Çetenin kaza döngüsü deşifre oldu. Hasarlı araçla sigorta vurgunu. Habertürk Manşet'te Zülfikar Ali Aydın sordu; Sigorta Uzmanı Selcen Doğan ve Habertürk Muhabiri Alihan Tok anlattı.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ