Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar ‘Yeter ki herkes bizi desteklesin’

        Ece ULUSUM/ GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

        Garanti Bankası’nın desteklediği Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, geçen ay İspanya’yı mağlup ederek hem Avrupa Şampiyonası 2’ncisi oldu hem de 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na katılmayı garantiledi. Takım Avrupa Şampiyonu olamadıkları için buruk bir sevinç yaşıyor ama Rio’dan altın madalyayla dönmek için tam anlamıyla yanıp tutuşuyor. Milli Takımlar Sorumlusu ve T.S. Basketbol A Milli Takım Başantrenörü Harman Yazıcıoğlu sorularımızı yanıtladı, takımın bütün oyuncuları da duygularını bizlerle paylaştı.

        ‘ÇITAYI YÜKSEK TUTUYORUZ’

        ■ Kazandığınız zaferler ülkemize ışık oluyor.

        Şampiyonluğu getirememenin üzüntüsünü yaşıyorum ama aynı düşünceler içindeyim. Paramlimpik ve olimpiyatlarda altın madalya için mücadele edilmesi gerekliliğini ispatlıyoruz.

        ■ “Her maç, zafer ve kayıp birer derstir” derler. Siz bu süreçte kendi adınıza neler öğrendiniz?

        Çok doğru, her maçta artılarımızı ve eksilerimizi daha net gördüğüme ve takım olarak gördüğümüze inanıyorum.

        ■ Rio heyecanı şimdiden var mı?

        Avrupa Şampiyonası’na gitmeden önce toplantıda Rio’da madalya almamız gerektiğini tüm ekibe anlatmaya çalıştım. Türkiye tarihinde hiçbir olimpiyat ve paralimpiklerde topla oynanan takım sporlarında altın madalya kazanılmadı. Çıtayı yüksek tutuyoruz. Yeter ki her kesim bizi desteklesin.

        'BAŞARACAĞIZ İNANIYORUZ'

        Özgür Gürbulak: “Yıllardır beraber oynadığımız arkadaşlarımızla iyi bir hava yakaladık. Tek rakibimiz kendimizdik ve finalde yaptığımız hatalar sonucunda kendimize yenildik. Hedefimiz Rio’da şampiyon olup Türk milletine başarımızı armağan etmek.”

        Cem Gezinci: “Avrupa 2’nciliğini daha önce de yasamıştım. Çok güzel bir duygu... Bu başarılar ülkemizi tanıttığı gibi tüm engelli kardeşlerimizin neler yapabileceklerini de gösterdi.”

        Ferit Gümüş: “Türk bayrağını Avrupa’da en üst düzeye çıkarmak ve bunda emek sahibi olmak heyecan verici, mutluluk verici ve en önemlisi gurur verici.”

        Murat Arslanoğlu: “Yeteri kadar bize destek verildiğini, takip edildiğimizi düşünmüyorum. Yıllardır ülkemize her uluslararası şampiyonadan kupa ile dönüyoruz. Sonunda bizim ışığımızı görecek herkes.”

        Murat Yazıcı: “O kadar iyi bir takımız ki Avrupa 2’nciliği bizi çok üzdü, bizden beklenen şampiyonluktu. Olimpiyatlarda başarı göstererek kendimizi affettireceğiz.”

        Deniz Acar: “Türk spor tarihinde takım sporları olarak ilk defa başarı kazanan takım olmak istiyoruz.”

        Kaan Dalay: “Bu turnuvada şunu öğrendim; finale gelmek çok ayrı bir başarı ama finali oynamak daha büyük başarı isteyen bir şey.”

        Bestami Boz: “Her ne kadar maçlarımıza gelip destek olamasalar da ülkemizin insanlarının yüreğinin ve desteklerinin bizimle olduğunu hissediyorum.”

        İsmail Ar: “Bu başarılar ülkemizde yaşayan engelli kardeşlerimize umut oluyor. Bu şampiyonadan çıkardığım ders, sahada işler iyi gitmiyorken birbirimize daha fazla destek olmalıyız.”

        Fikri Gündoğdu: “Bayrağımızı uluslararası müsabakalarda en zirveye taşımaya mücadele ediyoruz. Derece aldıkça tabii ki mutlu oluyoruz.”

        İbrahim Yavuz: “Çok çalışıp bir an bile olsun konsantrasyonumuzu kaybetmemeyi, kaybedersek neler olacağını acı şekilde öğrendik ve bir daha buna izin vermeyeceğiz.”

        Aytaç Ercan: “Sürekli finaller oynayan bir ülke olduğumuz için gururlu ve mutluyum, eninde sonunda şampiyonluk gelecek.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ