Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Artık devir değişti, oyun bozuldu! Bizim ünlüler de...

        ECE ULUSUM /HABERTÜRK PAZAR

        Eskinin jönleri ya da gözde şarkıcıları, kendisi gibi star bir kadınla evlenmeyi göze alamazdı. Ünlü kadınlar da zengin işadamlarını severdi. Ama artık devir değişti, bizim ünlüler de olgunlaşıyor; setlerde başlayan aşklarını nikâh masasına götürüyor. Peki dünden bugüne ne değişti? yıllardır Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu’nun ne zaman ve nasıl evleneceğini konuşuyoruz. Tam buna dalmışken Murat Boz sosyal medyadan yeni sevgilisi Aslı Enver’i takdim ediyor. Burak Özçivit ile Fahriye Evcen’in aşkını görmek için hayranları yurtdışına bile onların peşinden gidiyor. Kendisi gibi ünlü bir isimle evlenenler mutluluk naraları atıyor. Peş peşe gelen evlilik haberlerine bakınca, değişimi görmek mümkün. Eskiden bizim esas oğlanlar, annelerinin bulduğu kızla ya da medyayla uzaktan yakından alakası olmayanlarla evlenir, onların da yüzünü davetten davete görürdük. Kadınlarsa ya işdamlarıyla ya da sinema, müzik dünyasının patronlarıyla hayatını birleştirir böylece güvende olurlardı. Ancak günümüz şöhretleri alıştığımız bu oyunu bozdu. Profesyonelleşen ve sayıları da artan bugünün ünlüleri Batılı meslektaşları gibi davranıyor. Şimdi aşklar setlerde bir başlıyor, mutlu mesut devam ediyor. Gerçekten birbirlerine âşık gibi görünüyorlar. Aşkta kazanıyorlar peki işte de kazanıyorlar mı? Neden ünlüler ünlülerle eskisinden daha fazla birbirlerine âşık olup evlenmeye başladı? Avantajı ve dezavantajları neler? Araştırdık... İki ünlü evlenince ne olur? Winwin! Durumu böyle özetlemek kulağa acımasız gelebilir fakat gerçek. Aşk, para kazanmaya engel mi? Dünyada “mutlu evliliklerini” halka mal edip cep dolduran Kim Kardashian ile Kanye West çiftini düşünün. Çocuklarının fotoğrafını bile binlerce dolara gazetelere satıyor, evlilik yıldönümlerini uluslararası bir etkinlik haline getiriyorlar. İşin içinde gerçekten aşk var mı, kimse bilmiyor. David ile Victoria Beckham çifti bu işin demirbaşları. Kardashian’lar yokken onlar vardı. İkisi kendi çapında ‘yarı ünlü’ sayılabilecekken birbirlerini öyle bir beslediler ve evliliklerini projeye dönüştürdüler ki yıldızları resmen parladı. 4 çocuklu Beckham çifti kaç markanın yüzü oldu, sayısını hatırlamak zor.

        Ama asıl mesele, David aldatırken yakalanmasına rağmen bırakın ayrılığı, bir kavga bile etmediler. İngiliz papparazilerin vardığı sonuç, ayrılırlarsa ünlerinin biteceğini bildiklerinden olayı görmezden geldikleriydi... Bizde de Murat Dalkılıç, Harbiye Açıkhava’daki konserini arkadaş ortamında tanışıpâşık olduğu Merve Boluğur’a adadı, ona şarkılar söyledi ve evlilikleri neredeyse naklen yayınlandı; iş böyle olunca “Reklam evliliği” diyenler oldu. Tabii bunu da zaman gösterecek. Anlı şanlı aşk yaşayıp bunu usturupluca projeye dönüştüren çiftlerimiz de var. Mesela Beren Saat ile Kenan Doğulu bir markanın reklamında oynadı, yetmedi aşklarını vurgularcasına bir slogan da çıkardılar: “Aşk ile yap”... Hiç göze batmadığı gibi hoşumuza da gitti. Alan razı, veren razı... Eskiden böyle değilmiş. 60’lı yıllardan 90’lara kadar film yıldızları ve şarkıcılar, adları ne kadar aşk dedikodularına karışsa da her zaman sektör dışında kişilerle evlenirdi. Özellikle de esas oğlanlar...

        Kadınları taşımak ne zaman kolay oldu ki ünlü bir kadını taşımak kolay olsun. Sektör dışı evlilik yapanlardan akla ilk gelen isimler Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Ediz Hun, Kemal Sunal, Kartal Tibet, Hulusi Kentmen... Onların eşlerini ancak davetten davete ya da röportaj verirlerse görürdük. Fakat durum kadınlar için farklı... Onlar ya yapımcı ile ya da yönetmenle evlendiler; Filiz Akın-Türker İnanoğlu, Fatma Girik–Memduh Ün, Cahide Sonku–Cahit Ilgat, Gülşen Bubikoğlu– Türker İnanoğlu, Hülya Koçyiğit– Selim Soydan... Birlikte çalıştıkları filmleri göz önünde bulundurursak o zamanlarda evlilik hem de bir iş arkadaşlığına dönüşüyordu. Memduh Ün bir film yapacak, güzel ve iyi bir oyuncu gerek, hoop çok sevdiği eşi Fatma Girik filmde...

        Günümüzde sektör dışı ekolünü sürdüren isimler de var; mesela görücü usullüyle müstakbel eşiyle tanıştığı ve baba olmak için evleneceği söylenen Tarkan. Hayırlısı... 90’lı yıllarda işin seyri epey değişti. O zamanlar sarı basının da gazıyla magazin iyice okunur oldu. Ünlü isimlerin evlilikleri başladı ama manşetlerde onların mutlu pozlarından çok mahkeme önündeki fotoğrafları vardı. Arşivi karıştırırken 96-99’un en çok yazılıp çizilen mevzusunun Sibel Can ile Hakan Ural olduğunu gördüm. Kavgaları, dertleri, kimi zaman yatak odası muhabbetleri, boşandıktan sonra da dedikoduları yaza çize bitmemiş! Bir ayrıldılar, kesat olan işler açıldı! Aynı şekilde 2000’li yılların başında skandallar popülerdi, Hülya Avşar’ın topçu ya da şarkıcı aşkları, Mehmet Ali Erbil’in yakalanmaları, Hande Ataizi’nin ünlü aşklarıyla krizleri, Çağla Şıkel’in malum tostu. O vakitler şimdiki kadar toplum da mutluluk polisliğine soyunmamış, böyle konular daha çok ilgi çekmiş. Artık skandallar değil, mutlu haberler boy boy.

        YAZIN DÜĞÜNÜMÜZ VAR!

        Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu Geçen yılın en çok konuşulan ve yüz güldüren ilişkisi oldu. Sinem Kobal’ın kendini tam anlamıyla bulması Kenan İmirzalıoğlu ile gerçekleşti. 21 Mayıs’ta evlenecek çift, iki günde bir gazete ve televizyonda. Sinem fanları ve Kenan fanları da iyi anlaştı, ikili nerede onlar diplerinde. “Niye?”sini de Psikoterapist Öztürk açıklıyor: “İkisi de toplum tarafından alkışlanan ve toplumun bilinçaltını yüksek sesle konuşturan kişiler. Hayranları onlarla benzer yeteneklerle küçük Sinem Kobal’lar ve Kenan İmirzalıoğlu’ları meydana getireceğini düşünüyor. Bu hayranlıklarının bilinçaltının dışa vurumu...” Kesin var böyle şeyler. Geçen yolda bir sohbet duydum, 18 yaşlarında bir kız İmirzalıoğlu’nu çok seviyormuş, o da gitmiş Sinem Kobal’ın ceketinin aynısından almış. Dayanamadım, “Neden?” diye sordum.“Çünkü Kenan’ın beğendiğini düşünüyorum, bende de olsun istiyorum” dedi. Sevgililer Günü’nde de Kenan İmirzalıoğlu müstakbel eşiyle fotoğrafını paylaşınca binlerce yorum yapıldı, iyi dilekler dilendi. Ünleri birbirlerini beslemiş de oldu. Şimdi söyleyin, hangi marka ikisini reklamında oynatsa izlenme rekoru kırmaz? Tabii benimki hayal, onların bu taraklarda gözü yok, şimdilik. O zaman kutlamalar başlasın “Oğlan bizim, kız bizim hey hey!”

        ERKEKLER ARTIK GÜÇLÜ KADINLARI SEVİYOR

        Goldie Hawn ile 1983’ten beri evli Kurt Russell, ünlü iki kişinin uzun süre evli kalmasının sırrını şöyle açıklıyor: “Projelerine karışma, insanların sizi beğendiğini hatırlat ve uyumadan önce iyi geceler öpücüğü ver.” Bizim ünlüler nasıl idare ediyor bilmiyorum ama öncesinde epey değişiklik var onu anladım. Ne oldu da işler değişti? Bu sorunun peşine düştüm ve birkaç maddeye ulaştım:

        Setten zaman bulamamak en önemli neden. Birlikte uzun süre vakit geçirince yakınlaşmak. Aynı partiler ve davetlerde olmak. Gerçi bunu ben demiyorum, People Dergisi’nin vardığı sonuç bu. Zamansızlıktan aynı ortamdaki isimlerin birbirine âşık olduğunu söylüyor.

        Anne ya da baba olmak ama halden anlayan eşler olmak. Halden anlamak dediğim malum ünlüisimlerin rutin hayatı yok, buna alışık olanı seçmek. Social Neuroscience Dergisi’ne göre aynı meslekten kişilerin evlenmesinin altında yatan sebeplerin başında yüzde 35 ile daha fazla empati yapabilmesi ve anlayış göstereceğini düşünmesi yatıyormuş.

        Söz meclisten dışarı ama para da bir sebep. Evlilik ve iş ortaklığı da diyebiliriz... HVS Executive Search’ın 2 yıl önce yaptığı araştırma da bu dediğimi destekliyor. ABD’deki ünlü çiftlerin evlendikten sonra değerleri yüzde 10 artıyormuş. Örnek olarak da Brad Pitt ile Angelina Jolie’yi vermişler. Evlendikten sonra oynadıkları filmlerden aldıkları para her birinin en az yüzde 14 artmış. Gerçi bu ortalaması, kimisinin oranı daha fazladır. Mesela David ile Victoria Beckham çiftini düşünün! Yine aynı araştırma ünlü evlilerin hayranlarınındaha fazla onları dinlediğini ve saygı duyduğunu da ortaya koyuyor.

        Günümüzün akımı, erkeğin güçlü kadını sevmesi durumunu da eklemeli. Psikoterapist Çağatay Öztürk bu konuda şunu diyor: “Erkekler ünlü kadınların ünleri üzerinden kendilerini daha güçlü hissediyor. Bu bir tercih sebebi. Kısacası ünlü kadınla birlikte olan erkek kendini daha güçlü hissediyor.” Bu işlere en çok sevinenlerse hayranlar. Malum star’ı star yapan hayranı. Eee kambersiz düğün olur mu? Daha magazin haberlerine düşmeden, ünlülerin hayranları kim kiminle, ne zaman tanıştı, ciddiler mi değiller mi her şey biliyor. Bir erkek tarafı ve kız tarafı mevzusu da var. Hayranlar konuyu masaya yatırıyor; evlensinler mi, çocuk yapsınlar mı, yakıştılar mı, eski sevgiliden daha mı iyi hepsini konuşuyorlar. Üstelik bu konuşma kendi aralarında kalmıyor, kendi ünlüsünün fotoğrafının altına yorum olarak da yazılıyor. Aslı Enver ile Murat Boz aşkı hayranları tarafından öyle beğenildi ki, Instagram’da fotoğrafları rekor beğeni ve yorum aldı. Şimdiden düğün tarihi konuşuluyor. “Hayranlar konuşup anlaşmış, bize de evlenmek kalıyor” misali her şey tıkır tıkır ilerliyor. Önce ünlüler, sonra da hayran evliliği oluyor. Hayranların bu denli bağ kurmasının sebebini Psikoterapist Çağatay Öztürk şöyle açıklıyor: “Şöhretlerin şov dünyasında günümüzdeki varoluş biçimiyle, geçmişteki varoluş biçimi çok farklı. Günümüzde tanınan bir pop yıldızı orta gelir düzeyine sahip bir üniversite öğrencisiyle aynı restoranda yemek yiyip aynı gece kulübünde eğlenebiliyor

        NE ZAMAN EVLENECEKLER?

        Fahriye Evcen-Burak Özçivit Aşkları dillere destan ama tanışma hikâyeleri aynı, Çalıkuşu dizi setinde ikili birbirine âşık oldu. Hayranları onları öyle çok yakıştırdı ki resmen dilekleri gerçekleşti. 2014’te aşk başladı, 1 yıl sonra da “Aşk Sana Benzer” filmi için kamera karşısına geçtiler. Film işi pek tutmadı ama ikisinin Fenerbahçe formalarıyla el ele fotoğrafı ortalığı yıktı geçti. Hayranlarına FB’lileri de katmış oldular. Google’a ikisinin adını yazınca bana şunu sordu: “Fahriye ile Burak ne zaman evleniyor mu demek istediniz?” İstemedim, ama en çok Google’lanan bu olmuş. Ama henüz bu ilişkinin maddi anlamda kazananı yok.

        İŞTE AYRI, EVDE BİRLER

        Bergüzar Korel Halit Ergenç İkilinin yolları Binbir Gece dizisiyle kesişti. Aşktı, paraydı, reytingdi o harala gürele sırasında aşk gerçeğe dönüştü. Ergenç eşinden ayrıldı ve kısa sürede de Korel ile evlendi. 7’nci evlilik yıldönümlerini kutlayacak çift, oğulları Ali ile yollarına devam ediyor. Evliliklerini hiç işe bulaştırmadılar ama parıl parıl parladılar. “Bergüzar” deyince hepimizin aklına direkt artık “Halit” geliyor.

        BOZ’DA KANYE WEST HAVALARI

        Aslı Enver-Murat Boz Birlikteliklerini Instagram’da paylaştıkları bir fotoğrafla ilan eden çiçeği burnunda çift, 2 haftadır en çok konuşulanlar arasında. İkisi de çok yoğun tempoda çalışıyor, söylenenlere göre dinlenmeye bile vakit bulamıyorken, birlikte rol aldıkları filmle yolları kesişti. En çok dikkat çeken de Boz’un Kanye West taktiği oldu. Instagram’dan şu an sadece Aslı Enver’i takip ediyor, Kanye de Kim’i. Bir bakmışsınız işi onlardan daha ileri götürmüşler, ne dersiniz?

        ÜNLÜNÜN ÜNLÜYÜ ÜNLÜYLE ALDATMASI

        Her evlilik devam etmiyor elbette. Sürekli mutlu çiftleri anlattık, başaramayanları da yok değil. Hatta işin içine aldatmaların bile girdiği oluyor. Ünlünün ünlüyü ünlüyle aldatması vakaları bile var. Kaan Tangöze’yi hatırlatırım, gündeme bomba gibi düşmüştü. Anlaşmalı, dostça ayrılıklar daha fazla... Çağla Şıkel ile Emre Altuğ, Yeşim Salkım ile Hakan Eratik, Özge Borak ile Ata Demirer, Cem Yılmaz ile Ahu Yağtu gibi... Bu isimlerin evliliğine bir tanı koymak mümkün değil fakat ayrılıklarında şöhretin parmağı olabilir. “Ünlüleri birleştiren en önemli detay şöhret ama bu onları ayıran en önemli nokta da olabilir. “Bu noktada İngilizlerin dediği Lover- Rival (Aşık-Rakip) karmaşası ortaya çıkar” diyen Psikolog Hasan Arslan, şunları da ekliyor: “Evlilik takım oyunudur. Kendiniz için oynarsanız takım kaybeder ve tabii siz de öyle. Bu yüzden bir oyun planına ihtiyacınız var. Evliliğin rekabete dönüşmesi mutluluğu nereye bağladığınızla ilgili. Her şeyi bilemem ama rekabetin kıskançlığa dönüştüğü birçok evlilik gördüm.” Aman ağzınızdan yel alsın psikolog bey, geçinip gidiyoruz şimdilik!

        NİKÂHINA BENİ ÇAĞIR SEVGİLİM

        Eskiden ünlü evliliklerinde âdetlerin esamisi okunmaz. Batılı düğün törenleri gerçekleştirilirdi. Şimdi kız isteme merasimleri, çeyiz sermeler, nişan, kına gecesi... Hepsi usulüne uygun ilerliyor. Ama bu arada bana kalırsa burada da diğer ünlüler payına düşeni alıyor. İki star evleniyor, sahnede ünlü şarkıcılar, davetliler ünlü isimler, şahitler ünlü, kapıda gazeteciler, içeride kameralar... Oscar törenini aratmayan bir merasime dönüşüyor ve her kim ki o törene gider ve selfie paylaşırsa şöhret puanı artıyor. Gitmeyen oyun dışı kalıyor, benden söylemesi... Aynı şey evlilik sonrası ev ziyaretleri için de geçerli. Bir diğer değişen âdet de her ne kadar göz önünde olsalar da aşklarını gizli saklı yaşamayı başarıyorlar. Gerçi eskiden evlerini evlendikten sonra açarlardı ama o şimdi çok demode. Özel hayatı üst düzeyde korumak, gerektiği ve istedikleri kadarını basına sızdırmak cool!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ