Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam MHP'liler isyan etti

        Denizli'nin Honaz ilçesi yaklaşık 5 gündür dayak iddiaları ile çalkalanıyor. Daha önce bir öğretmeni döverek hastanelik ettiği iddia edilen Denizli'nin Honaz ilçesi Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, şimdi de bir günde iki kişiyi dövmekle suçlanıyor. Honaz İlçe Emniyet Amirliği'ne başvuran biri belediye çalışanı iki kişi, Başkan Devecioğlu'nun kendilerini dövdürdüğünü öne sürdü. Devecioğlu, "Benim adım çıkmış. Sinirli bir insanım. Burada DTP ve MHP birleşerek hakkımda karalama kampanyası başlattılar. Beladan uzak durmaya çalışıyorum" diyerek kendini savundu.

        İlk olay önceki gün akşam saatlerinde Toki Evleri Avşin Bey Mahallesi Ahmet Kürşat Sokak'ta meydana geldi. 33 yaşındaki evli 3 çocuk babası inşaat işçisi İbrahim Çenkal'ın Honaz Merkez İlçe Emniyet Amirliği'ne eşinin önünde dayak yediği şikayetiyle ortaya çıkan olayda, evine girerken Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve personelinden dayak yediğini söyleyen Çenkal, "Ben akşam üzeri evime girerken bize niye küfrediyorsun diyerek anlam veremediğim bir anda beni başkan ve 6 personeli zabıta arabasıyla gelip dövdü. Ben kimseye küfretmedim ve bir şey de demedim. Eşim ben dayak yerken balkondaydı. Neye uğradığımı şaşırdım ve utanıyorum. Ama başkan olduğu için bir şey yapamadım. Gözüm balon gibi oldu ve gidip rapor aldım. Eşim Fatma Çelkan polisi aradı. Daha sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yanımda misafirim de vardı. Ona da rezil oldum. Yapmadığım bir şey yüzünden eşimin önünde dayak yemem çok gücüme gitti. Beni herkes tanır, kimseye şimdiye kadar bir kavgam ya da art niyetim olmaz. Şikayetçiyim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

        İkinci olay ise 34 yaşındaki Ali Yurtseven isimli kişinin belediye personeli tarafından dayak yediğini söyleyerek karakola başvurmasıyla ortaya çıktı. Annesi Emir Yurtseven ve akrabalarıyla karakola gelerek şikayette bulunan Ali Yurtseven, garajda otururken birdenbire "Bugünkü kurban sensin" diyerek belediye personeli tarafından dayak yediğini söyledi. Başkan Devecioğlu'nun personeline kendisini dövdürdüğünü kaydeden Yurtseven, "Seçimde biz MHP'yi destekledik. Kaybettik. Ancak şimdi faturası bize çıkıyor. MHP'li belediye başkan adayı Ali Semerci'ye oy attığımız için şimdi bunun acısını çekiyoruz. Şikayetçiyim" dedi . Ali Yurtseven'in annesi Emir Yurtseven ise, uzun bir süre karakolun önünden gitmeyerek, "Bunlar başımıza mafya oldu. Bizim evlatlarımız hergün dayak yiyor. Bugün de oğlum yedi. Benim oğlumu kimse dövemez. Koskoca belediye başkanı utanmıyor mu benim oğlumu dövmeye, şikayetçiyiz diyoruz, dayak yedik diyoruz karakol AK Partili diye Turgut Devecioğlu'nu getiremiyor" diye konuştu. 29 Mart 2009 seçimlerinde MHP'den Belediye Başkan adayı olan Ali Semerci de, Başkan Devecioğlu'na oy atmadıkları için seçmenlerinin dayak yediğini söyleyerek, "Bunlar yakışıksız hareketler. Ben de yanlarına geldim. Şikayetçiyiz ama henüz bir şey yapmıyorlar" dedi.

        "SİNİRLİ BİRİYİM"

        Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, kimseyi dövmediğini belirterek, "Ben sinirli biriyim ancak artık kimseye bir şey demiyorum. Kimseyi dövmedim. Burada DTP ve MHP birleşerek hakkımda karalama kampanyası başlattılar. Hatta yanlarına CHP, DP ve diğer partileri alarak bana karşı birleştiler. Herhalde Türkiye'de ilk kez bu ilçede MHP ile DTP bir araya gelip ev ev gezmiştir. Yapacak olsam yaparım. Kalabalık bir ailenin çocuğuyum. Ancak böyle bir şey yapmadım. Benim adım çıkmış. Beladan uzak durmaya çalışıyorum" diyerek kendini savundu.

        GEÇMİŞİNDE DE ŞİDDET VAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ