Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ünlülerin eşyaları açık artırmada!

        Hamdi Bey de Engellerin Kaldırılmasına "VARIM" Dedi!

        Açık artırmaya çıkarılacak eşyalar arasında; Var mısın Yok musun'un gizemli bankacısı Hamdi Bey'den 9 Numaralı kutu, Beşiktaşlı futbolcular Ernst, Tello, Holosko, Delgado ve Bobo imzalı formaları, Azra Akın'ın kendi yaptığı bir resmi, Erdil Yaşaroğlu'nun orijinal bir karikatürü, Saba Tümer'in yüzüğü ve Uğur Dündar'ın kravatı da bulunuyor.

        Projeden elde edilecek tüm gelir, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9.'su gerçekleştirilecek olan "Engellilerle Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesine bağışlanacak. Bağışlar sayesinde Türkiye'nin birçok ilinden ve Bulgaristan'dan farklı engel gruplarından yüzlerce engelli, Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkarılacak.

        Ünlü sanatçıların eşyası engelliler yararına açık artırmaya çıkıyor

        GittiGidiyor.com ve Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk&Eğitim Derneği, 'Gülümseyen Yüzler' projesi kapsamında ortak bir açık artırmaya imza atıyor. Ünlü sanatçıların kişisel eşyalarının 1016 Haziran tarihleri arasında açık artırmaya çıkarılmasıyla elde edilecek gelir, 'Engellilerle Nemrut'a Tırmanıyoruz' projesi yararına Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'ne bağışlanacak.

        Engelliler engel tanımayacak

        Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'nün uluslararası boyutta gerçekleştirdiği proje ile Türkiye'nin birçok ilinden ve Bulgaristan'dan Adıyaman'a gelecek olan engelliler, 2.206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na gerçekleştirecekleri bir tırmanış ile engel tanımadıklarını görecek ve engelsiz bütün insanlara bunu gösterecek.

        Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından organize edilen etkinliğe görme, işitme ve ortopedik engelliler katılacak. Nemrut Dağı eteklerinde bulunan kafeteryaya kadar minibüsler ile gelen engelliler, burada görevlilerin yardımı ile araçtan indirilerek 600 metrelik tırmanışla zirveye hareket edecek.

        Her yıl olduğu gibi bu yılda tekerlekli sandalyelerinden inen engellilerden bazıları kendi çabalarıyla bazıları gönüllülerin yardımı bazıları da jandarma tarafından kucaklarda zirveye taşınacak.

        Açık artırmaya çıkarılacak ürünler:

        Var mısın Yok musun'un gizemli bankacısı Hamdi Bey'den 9 Numaralı kutu

        Beşiktaşlı futbolcular, Ernst, Tello, Holosko, Delgado ve Bobo imzalı formaları

        Azra Akın'ın kendi yaptığı bir resmi

        Saba Tümer'in yüzüğü

        Uğur Dündar'ın kravatı

        Filiz Akın'ın ceketi

        Nesrin Topkapı'nın TRT'ye ilk çıktığında giydiği kostüm ve zilleri

        Ersan Özer'in Itiraf.com'la aldığı Altın Örümcek ödülü

        Altan Erkekli'nin filmlerde giydiği bir kazağı

        Tan Sağtürk'ün T-Shirt'ü

        Erdil Yaşaroğlu'nun orijinal bir karikatürü

        Beynelmilel filminde "Sunam" adlı türkünün çalındığı keman

        Metin Üstündağ'ın "Ağlak Serisi" çizimlerinden bir tanesi

        Kaan Urgancıoğlu ile tanışma fırsatı

        Artı Değer Kurumsal SosyaL Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin proje hakkında düşünceleri:

        Artı Değer olarak sivil toplum kuruluşlarının kadınlar, çocuklar, engelliler ve çevre ile ilgili projelerine destek vermek amacıyla kurulduk. Bu amaç doğrultusunda Adıyaman Rotary Kulübü ile birlikte engelli vatandaşlarımızı ülkemizin önemli kültür miraslarından biri olan Nemrut Dağı'na çıkaracağız. Amacımız ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızla birlikte el ele verip, engelleri hep birlikte aşmak. Bu amacımızı gerçekleştirmek için GittiGidiyor.com ile yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmeyi ve bu sorunların milletçe hep birlikte üstesinden gelmeyi hedefliyoruz.

        Nurhan Demirel

        Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk&Eğitim Derneği

        Yönetim Kurulu Başkanı

        Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği olarak, zaman zaman unutulan engellilerimizin yaşadığı sorunlara yüksek seviyede dikkat çekmeyi umuyoruz. Kurum ya da birey hiç farketmez; bu konuda kendimizi sorumlu hissetmeliyiz ve onlara sahip çıkmalıyız. Yaşamın her alanında engelleri ortadan kaldırmalıyız.

        Tuğba Aydın

        Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk&Eğitim Derneği

        Yönetim Kurulu Üyesi

        Ünlülerin 'Engellilerle Nemrut'a Çıkıyoruz' projesi hakkındaki düşünceleri:

        Azra Akın 2002 Miss World Dünya Güzeli:

        2002 yılında Miss World seçildikten sonra dünya çapında pek çok sosyal sorumluluk projesine katıldım. Bu tarz çalışmalar zaten benim yaşamımda önemli bir yer alıyor. Kendi ülkemde de bu tarz çalışmalara elimden geldiğince destek vermek beni çok mutlu ediyor. Bu çalışma ile bir parça destek olabildiysem ne mutlu banakampanyaya destek vermem için benden bir eşyamı istediklerinde bunun benim için anlamı olan bir şey olmasını arzu ettim. Bu resim benim çok huzurlu ve mutlu olduğum bir tatilde yaptığım bir suluboya çalışması idi. Bu güzel enerjinin onlara ulaşmasını diliyorum.

        Filiz Akın Türk sinema sanatçısı, yazar, TV programcısı

        Bence topluma örnek olması gereken sanatçılar olarak hepimizin sosyal sorumluluk projelerinde yer alması gerekiyor. Herkes elinden geldiğince ihtiyacı olanlara yardım amacıyla, bu yönde hazırlanan projelere destek vermeli ve biraz elini taşın altına koymalı. Engellilerle ilgili ülkemizde pek çok eksiklik olduğunu biliyorum ve görüyorum. Bu nedenle de böyle bir projeye destek olmam teklif edildiğinde hiç düşünmeden evet dedim. Umarım çalışmalar ve proje yerini bulur.

        Uğur Dündar Gazeteci, Anchorman

        Yaşamı zorlaştıran engellerin insanların zihninde olduğuna inanıyor ve zihinlerdeki engellerin biran önce kalkmasını diliyorum.

        Saba Tümer: Televizyon sunucusu

        Bu kampanyaya yakından takip edilen takılarımdan biriyle katılmak istedim. Hepimiz, bu yöndeki çalışmalarda bizlere düşen görevi yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum.

        Erdil Yaşaroğlu Penguen Dergisi'nin sahibi ve karikatürist

        Karikatürlerimi insanları biraz olsun güldürebilmek için çiziyorum. "Gülümseyen Yüzler" projesi için karikatür istediklerinde, belki bu sefer de birilerini güldürebilirim umuduyla projeye katıldım. Ağlatmak çok kolay. Ben zoru seçenleri seviyorum.

        Ersan Özer - itiraf.com'un yaratıcısı ve internet gurusu

        itiraf.com sadece benim değil, Türk internetinin de göz bebeği olan bir projeydi. Siteyi 2004 yılında sattım. Bu nedenle, itiraf.com'dan kalan her hatıra benim için son derece kıymetli. Benden 'Gülümseyen Yüzler' için bir eşya istediklerinde, böyle anlamlı bir proje için anlamlı bir katkıda bulunacak bir seçim yapmaya çalıştım. Açık artırmaya, itiraf.com'un aldığı Altın Örümcek ödülünü vererek katkıda bulunuyorum. itiraf.com bizlere iç dünyamızı keşfetmemiz açısından çok faydalı olmuştu. Umarım şimdi de yine toplumsal açıdan böyle bir faydası olur.

        Kaan Urgancıoğlu

        Dünyamızın daha yaşanılır bir yer olması aslında bizim elimizde. Bunun için çok fazla uğraşı vermeye de aslında gerek yok. Sadece birbirimizi anlamak ve birbirimize karşı anlayışlı olabilmek tüm sorunları çözmek için ilk adım... En azından karşımızdakine dışarıdan biri olarak değil de daha içeriden biri olarak bakabilen bir dünyanın çok daha yaşanılabilinir olacağına inanıyorum.

        Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Hakkında

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ