Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bank Asya 1.Lig'de eli hep güçlüyken, bu kadar güçsüz duruma düştüğümüz bir yıl var mıdır bilmiyorum. Ege takımları, direkt olarak çıkma şansı bulmasalar da her zaman iddialı olmuş, Play-Off grubunda finallere kadar gitme fırsatını yakalamış, Süper Lig'in kıyısından dönmüştü.

        Bu yıl tek tesellimiz Akhisar Belediyespor; direkt olarak Süper Lig'e çıkma şansı çok yüksek. Bu hafta sonu yapılan maçlardan sonra bu yüzde daha da yükselecek, eminim.

        Ancak, ben 1.Lig'de Ege'nin ne kadar başarısız olduğunu farklı bir açıdan göstermek istedim.

        Ligde kaç takım var; 18.

        Kaç takım düşüyor; 3

        Kaldı; 15 takım..

        Kaç takım çıkıyor; direkt olarak 2

        Kaldı; 13.

        Ege'nin kaç takımı var; 5

        Kaldı; 8.

        Bu 8 takımdan 3'ünün Play-Off'a kaldığını düşünelim..

        Kaldı; 5

        Yani; en azından 1 takımın daha şansı var ve Play-Off'lara gidebilmek için 5 takıma karşı 5 takımız.

        Ama; puan sıralamasındaki yerimize bak..

        11. Karşıyaka 37 puan.

        12. Bucaspor 36

        13. Göztepe 34

        14. Denizlispor 32

        Bundan sonrası ateşin göbeği...

        Üstü, ununu elemiş, eleğini asmış takımlar. Taaa 7.’liğe kadar...

        Türkiye'nin hiçbir bölgesinin bu kadar şansı yok. Puan durumuna baktıkça içim acıyor. Bunu geçtiğimiz haftanın maçlarını izlerken hissettim. Önce Göztepe'nin Elazığ'da mermisi olmayan kaliteli bir tabanca gibi, Bucaspor'un Boluspor önünde kimyası bozulmuş, fizikten çakmış, derslerini çalışmayı bırakmış tembel bir öğrenci gibi, Karşıyaka'nın da ünlü bir aşçının elinden çıkmış lezzetsiz bir yemek gibi olduğunu görünce, "İşte uvertür olmak bu" dedim.

        Maalesef, Ege'nin assolistlik zamanı bitti, artık büyük resimlerin altında, küçük unsurlar olarak, sıra bekliyoruz.

        Manisaspor’un özellikle bu yıl yaşadıkları, yaşattıkları unutulmaz. İmkanları o kadar yüksek bir takımın, imkansızlıklar içine düşürülmesi inanılmaz. Uçuruma yuvarlanması anlaşılmaz. Süper Lig'den düşmek diğer liglerden düşmeye benzemiyor. Tepetaklak gidiş, uzun süre engellenemiyor. Kambur üstüne kambur geliyor, doğrulmak da zor oluyor.

        Bir de Altay'a, Altınordu'ya, İzmirspor'a dokunsak, bin ah işitiriz. Onların hali de perişan. Biri çıkmaya, biri düşmemeye uğraşıyor, diğeri için ise "Doktor kendi haline bırakın.. Belki iyileşir" dedi..

        Yani; maçı izlerken, nasıl biterse bitsin, bizi ilgilendirmemesine, futbolcuların da “Bitse de gitsek” havasına, yöneticilerin “Yapamadık, bırakıyoruz” safsatasına çok kızıyorum. Bir tek hala forması üzerinde, bayrağı elinde taraftar eriyen gücümüze güç katıyor. Onlar da Ege futbolu gibi hızla eriyor da.

        Yine de Akhisar tek tesellimiz...

        Sadece kuru bir teşekkür

        Göztepe kulübü, hentbol . Ligi'ne yükselen takımını kutlamış..

        Nereden, siteden... Gevrek, boyoz alır gibi...

        Şöyle demişler; Göztepe Hentbol 1.Lig'de. Göztepe Hentbol takımımız Alanya'da oynanan Play-Off maçları sonucu 1. Lig A Klasmanı'na yükselmeye hak kazanmıştır. Teknik ekip ve oyuncularımızın müthiş performanslarıyla Play-Off'a yükselen Göztepe hentbol takımımız, Alanya'da oynanan maçlar sonucunda ilk 2 ye girerek, bir üst lige terfi etmiştir. Teknik ekip ve sporcularımızı bu başarılarından dolayı tebrik eder, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

        Ben de, sarı-kırmızılı formayı terleten, olanaksızlıklarına rağmen taraftarların da ısrarla desteklediği, peşini bırakmadığı Göztepe Hentbol takımını kutlarım. Benimki kuru bir teşekkür oldu, ama... Kulüp yöneticileri en azından sitelerinden ıslatmış!..

        Bank Asya, 1. Lig’i neden bıraktı?

        1. Lig'e, 2008'in ocak ayında sponsor olan Bank Asya'nın geçtiğimiz gün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, "Bankamıza Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig ismini kullanma hakkı veren sponsorluk sözleşmesi, yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini sözleşmede belirtilen şekilde yerine getirmemesi nedeniyle bankamızca fesih edilmiştir" şeklinde bir özet vardı. Birçok kulübe forma reklamı desteği de veren kuruluşun erken bırakma kararı üzücü. Çünkü, ülkemizde spora sponsor bulmak hayli güç. Bulunmuşu da böyle kaybetmek hiç uygun olmadı.

        Bu arada TRT'nin yerine getirmediğı yükümlülükleri nedir?

        O kadar ciddi olmalı ki, banka tek taraflı fesih hakkını kullandı..

        Bilinmesi açısından o yükümlülükler açıklansa, yeni gelecek sponsora kılavuz olur. Ayrıca, ben de merak ettim.

        Diğer Yazılar