Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 15 Temmuz'dan yeni görüntü: Akar darbeciler tarafından helikoptere böyle bindirildi
        .png
        .png

        Milli Savunma Bakan Akar, geçen yıl bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda, “Saat 20.30’a kadar darbe lafı yok. 15 Temmuz’da. 20.30’da alçaklar içeri girdiler kafamıza tabanca dayadılar. Başımıza geçeceksin dediler. Ve ben bunu reddettim. kafanıza tabanca varken hayır diyecek kaç kişi var. Bunu imzalayın dediler imzalamadım” ifadelerini kullandı.

        GÖRÜNTÜLER GENELKURMAY KARARGAHINDAN

        HABERTÜRK o geceye dair çok önemli bir görüntüye daha ulaştı. Görüntüler o dönem Genelkurmay Başkanı Akar’ın darbeciler tarafından alıkonulduktan sonra helikopterle Akıncı Üssü’ne götürüldüğü anlara ait…

        REKLAM

        HELİKOPTERLE AKINCI’YA GÖTÜRÜLDÜ

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Akar o gece darbecilerin “bize katıl” teklifini reddedince karargahı basan cuntacı özel kuvvetler personelleri ile yakın ekibinde bulunan hainler tarafından alıkonulmuştu. Akar yine aynı ekip tarafından 23.00 sularında karargahtan çıkarılarak, etrafı silahlı darbeciler tarafından sarılı bir şekilde helikoptere bilindirildi. Akar bu helikopter ile darbenin yönetim merkezi o dönemki adı ile Akıncı Üssü’ne götürüldü.

        DARBECİLERE TEPKİ

        İşte görüntüler tam da bu ana ait. Akar yanında cuntacı eski tüm general Mehmet Dişli ve etrafı silahlı darbeciler tarafından sarılı bir şekilde karargah binasından 23.04’te çıkarılıyor.

        Bu sırada helikopter Ayyıldız diye tabir edilen nizamiyeninhemen girişine iniyor. Darbeciler Akar’ı doğrucu helikoptere doğru ilerletiyor. Akar, bu sırada koluna girmek isteyen darbecilere tepki gösteriyor. Ve kolunu çekerek, onlardan kurtuluyor. Helikopter saat 23.05.27’de Akar’ın binmesinin hemen ardından darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssü’ne doğru havalanıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ