Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 9 yıl sonra bulundu! İçinden ne çıktı? - Haberler

        ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Suffolk Üniversitesi’nde ikinci sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Max Vredenburgh, 2010 yılında bir balıkçı kasabasından sahile şişe içinde mektup bıraktı.

        Mektubunda elma yemeyi, mavi rengini, sahili ve uzayı favorileri arasında gösteren Vredenburgh, mektubu "Lütfen cevap yazın" diyerek sonlandırdı. Mektubunu şişenin içerisinde yerleştirdikten sonra sahile bırakanVredenburgh yıllar sonra beklenmedik bir yanıt aldı.

        Max'in mektubu Atlantik Okyanusu’nu aşarak birine ulaştı. O zamanlar 10 yaşında olan gencin mesajına 9 yıl sonra Fransa’dan cevap geldi.

        Vredenburgh’ın babası, oğluna geçtiğimiz cuma günü Güney Fransa’da yaşayan ‘G Dubois’ isimli birinden bir mektup aldığını söyledi.

        REKLAM

        G. Dubois isimli kişi,2010 yılının ağustos ayında yazılan mektubu, 2019 yılında buldu.

        Şişeyi 10 Ekim'de bulduğunu açıklayan Dubois, şişenin karşısına çıktığı lokasyonu damektubunda gösterdi.

        Şişenin yaklaşık 6 bin kilometre dolaşmış olabileceğini hesaplayanDubois,mektubu Fransa'nın güneybatısında bulduğunu söyledi.

        Max Vredenburgh, kendisine geri yollanan mektubu Twitter hesabından paylaştı. "9 yıl, aklım başımdan gitti" cümlesiyle biten paylaşım 500 binden fazla beğeni ve 135 bin retweet aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ