Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Reza Zarrab davası son dakika gelişmesi: Jüri kovuldu!

        ABD'de Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı. Davada tanık sandalyesinde oturan Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ifade vermeye devam etti.

        Üzerine atılı tüm suçlamaları kabul ederek savcılıkla işbirliğine giden Zarrab, geçtiğimiz iki gün boyunca da davanın savcısının sorularını yanıtlamıştı.

        Duruşmanın ilk gününde cezaevi kıyafetiyle duruşmaya gelen Reza Zarrab, ikinci gün sivil kıyafetlerle hakimin ve jürinin karşısına çıkmıştı.

        Davayı yakından izleyen gazeteciler, muhtemelen Zarrab'ın Pazartesi günü de tanık sandalyesinde olacağını belirtiyor.

        Savcılığın sorgulamasının ardından Zarrab'ın çapraz sorguya alınması bekleniyor.

        REKLAM

        Yargıç Berman, sunulan telefon kayıtlarının 'geniş etki alanlarına' sahip olduğu için, yargılamanın bütünlüğünü sağlamanması açısında kayıt kabul edilmeden önce kaydın doğruluğunun ispatlanması gerektiğini, doğrulama işlemi tamamlanmadan kaydı dinletmek istemediğini söyledi.

        Savcı ise doğrulamanın birçok yolu olduğunu ve Zarrab'ın kaydı doğrulayabileceğini söyledi.

        Atilla'nın avukatlarından Victor Rocco birçok yazılı kaydın üçüncü kişilerden geldiğini söyledi ve savunma makamının buna 'söylenti' ve 'doğrulama' gerekçesiyle itiraz ettiğini belirtti.

        Yargıç Berman tüm kayıtları tek tek değerlendirmek istediğini belirtti.

        Yargıç Berman, sürekli olarak konuştuğu için Zarrab'a boğaz pastili verilmesini istedi.

        Duruşmanın ardından iki konuyla ilgili toplantı düzenlendi. Konulardan birisi duruşma devam ederken uyuklayan bir jüri üyesi, diğeri ise Türkiye'den gelecek Atilla'nın tanıklarının güvenlik garantisi istemesi.

        Yargıç Berman, uyuklayan jüri üyesinin bundan sonraki duruşmalara katılmayacağını söyledi. Berman, "Bence salonda olan bitenleri izleyemeyen bir jüri üyesi görevini yerine getiremez" dedi. Jüri üyesinin iki gündür uyuduğunu söyleyen Berman, "Çok iyi bir adama benziyordu. Epey de derin uyudu, uyuklamak değildi" dedi. Uyuyan jüri üyesi daha önce de avukatların tepkisini çekmiş, avukatlardan birisi "Bu davada uyuyabiliyorsan her yerde uyuyabilirsin" sözleriyle jüri üyesini eleştirmişti.

        REKLAM

        6 yedek jüri üyesinden biri, ihraç edilen jüri üyesinin yerini alacak.

        Atilla'nın tanıklarının güvenlik garantisi talebi konusunda ise, ABD hükümetinin savunmanın tanıklarına güvenli giriş garantisi vermediğini ve bu nedenle savunma makamının tanıkların ifadelerinin Türkiye'den görüntülü bağlantıyla yapılmasını talep edebileceği belirtildi. Yargıç Berman, tarafların bu konuyu kendi aralarında görüşerek anlaşmalarını söyledi.

        Davayı takip eden gazetecilerin aktardığı bilgiye göre, görüntülü bağlantıyla ifade verilmesi durumunda ifadeler mahkeme salonunda yayınlanacak ancak dışarıya yayın verilmeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ