Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika... ABD: Kaşıkçı'nın öldürülmesi istikrarın altını oyuyor!

        Kaşıkçı'nın öldürülmesi gibi olayların Orta Doğu'daki istikrarın altını oyabileceğini belirten Savunma Bakanı Mattis, ABD'nin olayın sorumlularına karşı ek tedbirler alabileceğini söyledi.

        ABDDışişleri Bakanı Mike Pompeo da, ABDyönetiminin bir taraftan Suudi Arabistan ile stratejik ilişkilerini sürdüreceğini ancak aynı zamanda CemalKaşıkçıcinayetinin sorumlularından hesap soracaklarını söylemiş,ABD'li Bakan, "Ne olduğu konusunda,Kaşıkçı'nın trajik bir şekilde nasıl öldürüldüğü konusunda bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Dün, Suudi savcıların bu cinayetin önceden planlandığını ortaya koyduklarını gördünüz. Biz de gerçekleri öğrenmeye devam ediyoruz.Başkan (Donald Trump), sorumlulardan hesap soracağını açıkça ortaya koydu ancak Amerika'nın Suudi Arabistan Krallığı ile ilişkilerinde önemli, uzun dönemli ve stratejik menfaatleri var ve bu iki şeyi aynı anda yapacağız. Menfaatlerimizi koruyacağız ve sorumlulardan hesap soracağız." açıklamasında bulunmuştu.

        REKLAM

        ABD, son olarak cinayete karışan kişilerin ABD vizelerini iptal edeceğini duyurmuştu.

        CEMAL KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLMESİ

        Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayanKaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

        Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, CemalKaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğuna geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucundaKaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" iddiasında bulunulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ