Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Anadolu Efes Barcelona MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Anadolu Efes 18 yıl sonra Final-Four'da - Basketbol Haberleri

        THY Euroleague play-off çeyrek final serisi 5. maçında Anadolu Efes, Barcelona Lassa'yı 80- 71 yenerek Final-Four'a kaldı. Lacivert-beyazlılar, 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde düzenlenecek olanFinal-Fouryarıfinalinde Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu. Türkiye, Final-Four'da ilk kez iki Türk takımı tarafından temsil edilecek. İki takım arasındaki maç 17 Mayıs'ta oynanacak.

        BARCELONA ETKİLİ BAŞLADI

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya ev sahibiAnadoluEfes; Beaubois, Larkin, Simon, Moerman ve Dunston beşiyle başlarken, deplasman ekibi Barcelona Lassa ise Pangos, Ribas, Claver, Singleton ve Tomic beşiyle sahaya çıktı.

        Karşılaşmanın ilk periyoduna Barcelona Lassa hücumda etkili bir oyunla başlarken,AnadoluEfessavunması bu periyotta İspanyol rakibini durduramadı ve periyot 28-23 deplasman ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.

        EFES DEVREYİ ÖNDE KAPATTI

        İkinci periyotta savunma sertliğini arttıranAnadoluEfes, Micic'in etkili oyunu ve pota altındaki sert savunması ile öne geçmeyi başardı. Heurtel'in sayılarına rağmen skor üstünlüğünü rakibine bırakmayan İstanbul ekibi, devreyi 47-42 önde kapattı.

        POTA ALTINDA GEÇİT YOK!

        Üçüncü periyodun ilk bölümünde iki ekip de hücumda sayı bulmakta zorlanırken,AnadoluEfespota altında yine rakibine geçit vermedi. Periyotta ilk 5 dakikalık bölüm 49-46AnadoluEfesüstünlüğü ile tamamlandı. Periyodun kalan bölümünde farkı 7 sayıya kadar çıkaranEfes, Barcelona'nın yakaladığı 7-1'lik seriyi Larkin'in üç sayılık basketiyle sonlandırdı ve maçın final periyoduna 4 sayı önde girdi: 61-57.

        SON BÖLÜMDE MAÇI KOPARDILAR

        Final periyoduna Anderson ve Moerman'dan gelen üçlüklerle başlayanAnadoluEfesmaçın bitimine 8 dakika kala farkı 10 sayıya çıkarttı: 67-57. İki takım karşılıklı sayılar kaydetmeye devam ederken, son 5 dakikaya 70-61'lik skorla girildi. Barcelona Lassa farkı eritirken, son 1 dakikaya 75-71AnadoluEfesüstünlüğü ile girildi. 30 saniye kala Moerman'ın üçlüğü ile rahatlayanAnadoluEfes, mücadeleyi 80-71'lik skorla kazandı ve Dörtlü Final'e katılmaya hak kazandı.

        EFES'TE 5 OYUNCU ÇİFT HANELERDE

        Anadolu Efes'te süre alan 9 basketbolcudan 5'i çift haneli skor üretti.

        Lacivert-beyazlı takımda Larkin ile Moerman 18'er sayıyla galibiyeti getiren isimler oldu. Bu oyunculara Beaubois ile Anderson 11'er, Micic ise 10 sayıyla eşlik etti.

        Efes'te Dunston 7, Pleiss ise 5 sayılık katkı verdi.

        DIŞ ATIŞLAR ZAFERİ GETİRDİ

        Anadolu Efes'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketler galibiyetin mimarı oldu.

        Lacivert-beyazlı ekip, dış atışlarda 39'da 17 isabet sağlayarak yüzde 43.6'lık isabet oranı yakaladı.

        Anadolu Efes'te Larkin 5, Moerman 4, Beaubois ve Anderson 3'er, Micic ise 2 kez 3 sayı çizgisinin gerisinden isabet sağladı. Lacivert-beyazlılar, 80 sayının 51'ini 3 sayı çizgisinin gerisinden, 16 sayıyı ise içinden buldu. Anadolu Efes, 13 sayıyı ise serbest atış çizgisinden kaydetti.

        Barcelona Lassa ise dış atışlardan 20'de 8'de kaldı.

        18 YIL SONRA GELEN DÖRTLÜ FİNAL

        Anadolu Efes, 18 yıl aradan sonra Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı.

        Tarihinde 1999-2000 ve 2000-2001'de (Suprolig) Dörtlü Final oynama başarısı gösteren lacivert-beyazlılar, 2001-2002'den itibaren tek isim altında gerçekleştirilen Avrupa Ligi'nde ise ilk kez son 4 takımın yer alacağı organizasyona kalma başarısı gösterdi.

        ATAMAN'IN 3. FINAL-FOUR'U

        Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, kariyerinde 3. kez Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalma başarısı gösterdi.

        1999-2000 sezonunda o dönemli adıyla Suprolig'de mücadele eden Anadolu Efes'i çalıştıran Ataman, lacivert-beyazlı ekibi Dörtlü Final'e taşıdı. Daha sonra İtalya'nın köklü basketbol takımlarından Montepaschi Siena'nın başına geçen tecrübeli çalıştırıcı, bu ekiple 2002-2003 sezonunda Dörtlü Final'de yer aldı.

        Ataman, üçüncü Dörtlü Final'ini Anadolu Efes'in başında bu sezon yaşayacak.

        YARI FİNALDE TÜRK DERBİSİ

        THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de iki Türk takımı finale yükselmek için birbiriyle karşılaşacak.

        Barcelona Lassa'yı saf dışı bırakan Anadolu Efes ile play-off çeyrek final serisinde Litvanya'nın Zalgiris takımını geçen Fenerbahçe Beko Dörtlü Final'de eşleşti. Bu sayede bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

        Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonda Fenerbahçe 5, Anadolu Efes ise 3. kez Dörtlü Final'e yükseldi. Türk basketbol tarihinde ilk kez 2 takım birden Dörtlü Final'de yer alacak.

        FINAL-FOUR, İSPANYA'DA

        THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final, 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde gerçekleştirilecek.

        Dörtlü Final'de Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile İspanya temsilcisi Real Madrid karşı karşıya gelecek. Anadolu Efes ile de Fenerbahçe Beko finale çıkmak için mücadele edecek.

        MAÇTAN NOTLAR...

        Anadolu Efes ile İspanya'nın Barcelona Lassa takımları arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin 5. maçı tamamen dolu tribünler önünde oynandı.

        THY Avrupa Ligi'nde normal sezonu 4. bitiren Anadolu Efes, play-off çeyrek final serisinde 5. Barcelona Lassa ile eşleşti. Serinin İstanbul'daki ilk maçını 75-68 kazanan lacivert-beyazlı ekip, ikinci maçta 74-72 mağlup olarak ev sahibi avantajını kaybetti. İspanya'da devam eden serinin üçüncü maçında rakibini 102-68'lik skorla yenen Anadolu Efes, dördüncü müsabakayı 82-72 kaybedince seri beşinci ve son maça taşındı.

        REKLAM

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan serinin son maçına basketbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Müsabakanın biletleri satışa çıktıktan kısa süre sonra bitiren taraftarlar, 16 bin 500 kişi kapasiteli Sinan Erdem Spor Salonu'nu da tamamen doldurdu.

        BASKETBOL CAMİASI EFES'İN YANINDA

        Basketbol camiasından birçok isim lacivert-beyazlı takımı destekledi.

        Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkaı Hidayet Türkoğlu, TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan, Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Kerem Tunçeri, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Doğa Sigorta Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, milli basketbolcu Semih Erden ile basketbol camiasından birçok isim maçı saha kenarından takip etti.

        CEDİ OSMAN DA MAÇTA

        Anadolu Efes'in kazanması durumunda Dörtlü Final'e yükseleceği maçı milli basketbolcu Cedi Osman da tribünden izledi.

        Anadolu Efes'ten Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers'a transfer olan Cedi, karşılaşmayı salonda takip etti.

        REKLAM

        Müsabaka öncesinde ismi anons edilen Cedi'ye taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

        TRİBÜNLER MAVİYE BOYANDI

        Müsabakanın oynandığı Sinan Erdem Spor Salonu'nun tribünlerindeki mavi renk ağırlığı görsel açıdan güzel bir atmosfer oluşturdu.

        Anadolu Efes Kulübünün taraftarlara yaptığı çağrı üzerine taraftarların büyük çoğunluğu mavi giyerek maça geldi. Ayrıca her koltuğa üzerinde "Kazanacağız" yazılı turkuaz renkli tişörtler bırakıldı.

        ANADOLU EFES: 80 - BARCELONA LASSA: 71

        Salon: Sinan Erdem

        Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Boris Ryzhyk (Ukrayna), Mehdi Difallah (Fransa)

        AnadoluEfes: Larkin 18, Beaubois 11, Simon, Moerman 18, Dunston 7, Anderson 11, Doğuş Balbay, Pleiss 5, Micic 10

        Barcelona Lassa: Pangos 7, Ribas 8, Claver, Singleton 12, Tomic 10, Seraphin 4, Hanga 9, Heurtel 12, Oriola 7, Kuric 2

        1. Periyot: 23-28

        Devre: 47-42

        3. Periyot: 61-57

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ