Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul İl Müftülüğünce Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi.

        Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, sabah namazını kıldırdı ve Kur'an-ı Kerim okudu.

        Erbaş, yaptığı konuşmada, müminlerin namazlarıyla, oruçlarıyla, ibadetleriyle, zekatlarıyla, hayır hasenatıyla kulluklarını ifade ettiklerini belirtti.

        Namazın insanları kötülüklerden alıkoyan, şükrü eda etmeyi sağlayan bir ibadet olduğunu ifade eden Erbaş, "Niçin namaz kılıyorsun diye sorulduğunda 'Allah'a şükretmek için' cevabı en uygun cevaptır." dedi.

        Gençlere ve çocuklara namazın öneminin anlatılması gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Çocuklarımız, torunlarımız bizleri namaz kılıyor olduğumuzu göre göre büyüsünler, gözleri alışsın. Namaza onların ellerinden tutup camilere götürelim. Camiye giderken yalnız gitmeyelim." dedi.

        "Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltiniz. Elinizle düzeltemezseniz, dilinizle düzeltiniz. Dilinizle de düzeltemezseniz, kalbinizle buğz ediniz. Bu da imanın en zayıf noktasıdır." hadis-i şerifini hatırlatan Erbaş, şunları söyledi:

        "Nerede bir kötülük varsa o kötülüğü elimizle önce düzeltmemiz lazım. Çevremizde, mahallemizde, ailemizde, komşularımız ile ikili ilişkilerde Rabb'imizin koymuş olduğu ölçülere riayet edelim."

        Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler