Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor - Beşiktaş maçının yazar yorumları - Bitexen Antalyaspor Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Beşiktaş devreyi rahatlıkla 4-0; 5-0 bitirebilecek pozisyonları harcadı. 2. yarının hemen başında da güvenli gözüktüler. Ancak bir anlık dalgınlık ile hem de göbekten verilen pozisyonla skor 2-1 oldu. İşte o an o dakikaya kadar neredeyse hiçbir şey yapamayan Antalyaspor birden dirildi.

        2

        Rahat rahat geçecek maç olacakken ölüyü dirilttiler. Antalya baskısı devam ederken Avcı, sahaya Burak'ı atınca Antalya savunması öne çıkmaya korktu.

        3

        Böylece Antalya hatları arasında mesafe açıldı ve ev sahibi baskı kuramaz oldu. Yine de son dakikalara kadar ileride top tutamamanın, pasla rakibi yoramamanın cezasını ödeyeceklerdi.

        4

        Kale önünden 2 yüzde yüz pozisyon buldular. Karius 2 puanı kurtardı. Maçın başından sonuna dek Antalya'nın sağ kanat hücum etkinliğine bir çözüm bulunamaması Abdullah Hoca'nın eksisi olur bu maç için.

        5

        GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş, Galatasaray derbisinde gelen galibiyetin ardından sadece 3 puanı kazanmadı. Büyük bir moral ile birlikte ciddi de bir ivme elde etti. 4-3-3’ten 4-2-3-1’e dönerek Atiba-Elneny ikilisi ile merkezi sağlama alan Abdullah Avcı, pres ile kazanılan topları daha direkt bir şekilde rakip ceza alanına taşıyan oyunu da sahneye koydu.

        6

        İlk yarıdaki oyun Beşiktaş için ne kadar umut verdiyse ikinci devredeki görüntü de o kadar düşündürücüydü. Şayet 86’da Serdar golü atmış olsa Beşiktaş ilk yarısında farka koşacağı bir maçı hüsranla bitirebilirdi.

        7

        TURGAY DEMİR: Maçın bir on beş dakikası var ki üzerine futbol kitabı yazarsın… Önde baskıyla kazanılan top en çabuk şekilde, en doğru oyunculara veriliyor Ve Beşiktaş iki farkı buluyor… Sonunda taraftarların istediği Beşiktaş 15 dakikada istenileni veriyor....

        8

        İkinci yarı paspas sistemi geri dönüyor. Atiba Atiba değil, Elneny gitmiş başka biri gelmiş. Diaby yerinden kıpırdamıyor. Ljajic boş kale yerine topu tribüne gönderiyor.

        9

        Beşiktaş bildiğin dökülüyor, Antalya'nın bunaltıcı baskısı en sonunda Karius'un ayaklarından dönüyor. Ve güle oynaya alınabilecek üç puanı alırken Kartal kan-ter içinde kalıyor. Hangisi gerçek, hangisi rüya karar sizin!.

        10

        FATİH DOĞAN: Devre arasında ne olduysa Antalya ikinci yarıya silkelenmişti. Beşiktaş ise 2-0'a güvenip pas oyununu abartan bir kontrolle çıktı. İkinci yarı Antalya'nın Mukairu'nun golüyle 2-1'le oyuna ortak oluşunu, Blanco ve Serdar Özkan'la fırsatları değerlendiremediğini izledik.

        11

        Ancak daha önemlisi Abdullah Avcı'nın kulübede kontrolünü kaybetmiş gibi çıldırışlarını!

        12

        Ljajic'i çıkarıp Oğuzhan sonra da Burak ve Güven'le yaptığı takviyelerle reaksiyon vermeye çalıştı. Ancak kurtarışlarıyla Karius ve tecrübesiyle Gökhan Gönül'ün yanı sıra şansını da yanına aldığını söyleyebiliriz.

        13

        Abdullah Avcı çok önemli, çok kritik üç puanla İstanbul'a dönmenin keyfini sürebilir. Ancak Kartal'ın ilk yarı ayrı, ikinci yarı ayrı yüzünün analizini yapmalıdır.

        14

        REHA KAPSAL: Abdullah Avcı'nın ilk yarı ile ikinci yarı arasında çıkarabileceği çok büyük dersler var. Sakat oyuncular döndükten sonra, eğer Antalyaspor maçının ilk 45 dakikasındaki olumlu görüntü 90 dakikaya yayılabilirse Beşiktaş sezon sonuna kadar bu yarışın içinde olabilir.

        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ