Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrupa Merkez Bankası büyüme ve enflasyon tahminini revize etti - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, faizlerin sabit tutulduğu ve para politikasında değişiklik içermeyen para politikası kararının ardından düzenlenen basın toplantısında enflasyonu yüzde 2'nin biraz altında tutmayı hedefleyen ECB'nin büyümenin önümüzdeki yıllar boyunca yavaş bir şekilde artacağını ve 2020'de yüzde 1.7'ye ulaşacağını belirtti.

        ECB projeksiyonlarını çeyrek dönemde bir güncelliyor. ECB 2017 GSYH büyüme tahminini yüzde 2.2'den yüzde 2.4'e; 2018 tahminini yüzde 1.8'den yüzde 2.3'e ve 2019 tahminini yüzde 1.7'den yüzde 1.9'a revize etti.

        ECB 2017 enflasyon tahminini yüzde 1.5 olarak korurken, 2018 tahminini yüzde 1.2'den 1.4'e yükseltti. 2019 tahminini yüzde1.5 olarak korudu.

        REKLAM

        Draghi büyüme görünümünde önemli gelişme öngördüğünü ve enflasyonun hedefe yaklaştığını belirtti. Büyümeye yönelik risklerin geniş ölçüde dengelendiğini belirten Draghi ayrıca ekonomiye verilen yüksek desteğin hala gerekli olduğunu belirtti.

        Fed'in para politikasını sıkılaştırmasından olumsuz bir etki beklemediğini belirten Draghi enflasyon hedefine ulaşmak konusunda iki ay öncesine kıyasla daha emin olduklarını ifade etti.

        Draghi ayrıca enflasyonun ECB politikasına daha az bağımlı olduğunu belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ