Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Avrupa ülkelerinde koronavirüs kısıtlamaları kademeli olarak gevşetiliyor!
        1

        İngiltere'de Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik kısıtlamaların hafifletilmesi kapsamında sinema, tiyatro ve müzeler 132 günün ardından yeniden hizmete girdi.

        2

        Hükümetin Kovid-19 önlemlerinin kaldırılmasına yönelik açıkladığı dört aşamalı yol haritasına göre, normalleşmenin üçüncü aşamasıyla ülkede eğlence merkezleri de dahil daha fazla işletme yeniden açıldı.

        3

        Buna göre, açık alanlarda 30, kapalı alanlarda 6 kişiye kadar toplanılabilecek, düğünlere 30'a kadar kişi katılabilecek.

        4

        Ülkede 132 günün ardından müze, tiyatro ve sinema gibi iç mekan eğlence alanlarının açıldığı üçüncü aşamada, katılımcı sayısı sınırlı tutulmak üzere açık hava etkinliklerine izin verildi, spor müsabakalarında 10 bine kadar taraftarın tribünlerde yerlerini alabilmesine imkan sağlandı.

        5

        Restoran ve barlar iç mekanlarda müşteri kabul etmeye, konaklama sektörü de yeniden hizmet vermeye başladı.

        6

        Belçika hükümetinin Kovid-19 salgınıyla ilgili belirlenen yaz için aşamalı açılma planına göre, salgında mart sonundan bu yana olumlu seyreden gidişat devam ederse haziran, temmuz ve ağustos aylarında normalleşmeye doğru yeni adımlar atılacak.

        7

        Hükümet, gevşeme adımlarını atarken hastanelerin özellikle yoğun bakım ünitelerindeki duruma ve aşılamanın nasıl ilerlediğine bakacak.

        8

        Bu kapsamda, ilk doz aşıyı olan yetişkin oranının yüzde 50'yi bulması beklenen 9 Haziran'dan itibaren restoran, kafeterya ve bar gibi işletmelerin iç mekanlarında da hizmet sunmalarına izin verilecek.

        9

        Yiyecek ve içecek satan iş yerlerinin iç kısımları saat 22.00'de kapanacak. Ayrıca fuarlar, spor salonları, saunalar, kapalı çocuk oyun alanları, sinemalar ve tiyatrolar bu tarihten itibaren açılabilecek.

        10

        Kovid-19'a karşı alınan kısıtlamalar kapsamında 25 Ekim-9 Mayıs'ta olağanüstü hal uygulayan İspanya, önlemleri büyük ölçüde gevşeterek normalleşmeye geçişe başladı.

        11

        Ülke genelinde şehirler arası seyahat kısıtlamaları 9 Mayıs'ta kaldırılırken, gece sokağa çıkma yasağı da birkaç özerk yönetim (Valensiya ve Balear Adaları) dışında sona erdi.

        12

        Ülkede genel olarak bar ve restoranların iç mekanlarında 4, teraslarında 6 kişiyle sınırlı olmak üzere sadece masalarda oturarak hizmet veriliyor.

        13

        İç mekanlarında yüzde 50, teraslarında yüzde 75 kapasiteyle çalışan bar ve restoranlar gece yarısı kapatıyor. Parklar, hayvanat bahçeleri, müzeler, sinema ve tiyatrolar sınırlı kapasitelerle açıldı.

        14

        Fransa'da Kovid-19 tedbirleri dört aşamada gevşetiliyor. 3 Mayıs'ta gündüz saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahat yasağı kaldırılırken 19.00-06.00 saatlerindeki sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

        15

        Ülkede aylardır kapalı olan restoran ve kafelerin terasları yeniden hizmet vermeye başladı. Mağazalar, müzeler, tiyatro salonları ve sinemalar da yeniden açılacak. Sokağa çıkma yasağının başlama saati 19.00’dan 21.00’e alınacak.

        16

        9 Haziran'dan itibaren sokağa çıkma yasağı 19.00 yerine 23.00'te başlayacak, kafe ve restoranların içinde hizmet verilmeye başlanacak, spor salonları yeniden açılacak.

        17

        30 Haziran'da da sokağa çıkma yasağı sona erecek. Kapalı veya açık alanda binden fazla katılımcının olduğu etkinlikler düzenlenebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ