Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, ülkedeki düzenin kötüleşmesine katkıda bulunmak ve hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelesinde karmaşa yaratmakla suçlanan Kishore'un, yaklaşık bir yılı bulan uzun tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak serbest bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.
Karikatüristin avukatı Jotirmoy Barua, Kishore'un tutuklu bulunduğu sürede diyabet hastalığının ağırlaştığını, işkence gördüğü için bacağında ve kulağında yaralar oluştuğunu ileri sürdü.
Dijital güvenlik kanununu ihlal etmekten Mayıs 2020'de tutuklanan Kishore'un kefaletle serbest bırakılması kararı, dijital güvenlik kanunu nedeniyle kendisiyle aynı günlerde tutuklanan yazar ve yorumcu Mushtaq Ahmed'in 25 Şubat'ta cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından geldi.
Başkent Dakka'da 300'e yakın aktivist, Ahmed'in ölümü nedeniyle 1 Mart'tan bu yana protesto gösterisi düzenleyerek hükümete tepki gösteriyordu.
Dijital güvenlik kanunu ülkede 2018'de çıkarılmıştı. Kanun, ülkenin milli marşına, bayrağına, kurucu lideri Şeyh Muciburrahman ve bağımsızlık savaşına karşı yürütülen propaganda veya kampanyaları suç olarak kabul ediyor. Kanun, söz konusu suçları işleyenlerin 14 yıla kadar hapsini öngörüyor.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.