Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun korona testi negatif

        Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin negatif çıktığını belirterek, "Medyada çıkan sahte haberlere inanmayın" ifadesini kullandı.

        Bolsonaro, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisine uygulanan Kovid-19 testinin negatif çıktığı bilgisini aktararak, "Medyada çıkan sahte haberlere inanmayın" değerlendirmesinde bulundu.

        ABD ve Brezilya basınında çıkan haberlerde, Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten'de Kovid-19 tespit edilmesinin ardından Bolsonaro'ya yapılan testin sonuçlarının da pozitif olduğu iddia edilmiş, Bolsonaro'nun oğlu Eduardo Bolsonaro iddiaları yalanlamıştı.

        https://www.instagram.com/p/B9c_wc3nFKT/

        Wajngarten, ABD ve Brezilya Devlet başkanlarının görüştüğü toplantılar ile akşam yemeğine katılmış ve Instagram hesabından Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaşmıştı.

        TRUMP: ENDİŞELİ DEĞİLİM

        Wajngarten'in Kovid-19 taşıdığı tespit edilmesi hakkında açıklamada bulunan Trump, endişeli olmadığını dile getirdi. Trump, "Bolsonaro'ya da test yapılmış. Ne olacağını göreceğiz. Endişeli değilim" dedi.

        Şu anda piyasada 1 milyon test bulunduğunu, kısa sürede 4 milyon testin dağıtılacağını ve milyonlarcasının da üretim aşamasında olduğunu belirten Trump, "Domuz gribi dönemine bakarsanız ne kadar insan öldü. Uzun süre hiçbir şey yapılmadı ama biz tam tersini yapıyoruz" dedi.

        HÜKÜMETLERE DE SIÇRADI

        Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken virüsün hükümet yetkililerine de bulaşmasıyla ilgili haberler gelmeye devam ediyor.

        Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, yazılı bir açıklamayla dünyayı kasıp kavuran corona virüsüne yakalandığını belirtti.

        Avrupa'da virüs etkilerinin ciddi bir şekilde görüldüğü İtalya'da Lodigiano bölgesinin milletvekili 46 yaşındaki Claudio Pedrazzini'nin test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtilmişti.

        Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden İran'da Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, Maden ve Ticaret Bakanı'na koronavirüs teşhisi konulmuştu.Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı ve eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. Öte yandanDevrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Tahran'daki Sarallah Karargahı'nın eski komutan vekili Tuğgeneral Şabani, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.Koronavirüse yakalananlar arasında Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 23 milletvekili de bulunuyor.

        Virüsün etkilerinin yoğun olarak görüldüğü İspanya da ise, Eşitlik Bakanı İrene Montero'da Kovid-19 çıkmasının ardından tüm kabine üyelerine yapılan analizlerde Kamu Yönetimi ve Bölgesel Politika Bakanı Carolina Darias'da da pozitif sonuç çıktığı bildirilmişti. Ayrıca, aşırı sağ görüşlü Vox partisinin lideri Santiago Abascal'da da test sonucunun pozitif olduğu açıklandı.

        Fransa Kültür Bakanı Franck Riester de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Avrupalı siyasetçiler arasında yer aldı.

        62 yaşındaki İngiltere Sağlık Bakan Yardımcısı, aynı zamanda iktidardaki Muhafazakar Parti'nin milletvekillerinden Nadine Dorries'e de koronavirüs tanısı konduğu bildirilmişti.

        Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli de koronavirüs nedeniyle Brüksel'deki evinde önlem amacıyla karantinaya alındı.

        TÜRKİYE'DE YOĞUN ÖNLEM

        Avrupa ülkelerinin aksine aldığı önlemlerle dikkat çeken Türkiye'de şu ana kadar Avrupa'dan gelen bir hastanın yakın çevresiyle birlikte toplamda 5 vaka bulunuyor. Virüsün yaygın görüldüğü ülkelere uçuş yasağı uygulanırken kamu görevlilerinin yurtdışı programları iptal edildi. Yurtdışı gezilerini iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan da koronavirüse karşı uyarılarda bulunuyor. "Tokalaşmayın" diyen Erdoğan, resmi programlarında elini kalbine götürerek selamlaşmayı tercih ediyor. Erdoğan'ın programlarında ayrıca kendisini ve çevresini adım adım izleyen termal kamera dikkat çekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ