Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Buse Varol'dan Billur Kalkavan'a yanıt: Pörtletmek tabiri hakaret
        1

        Oyuncu Buse Varol Tektaş konuk olduğu 2. Sayfa programında Billur Kalkavan'ın 'annelik' ile ilgili açıklamasına yanıt verdi. İşte Buse Varol Tektaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

        2

        Pörtletmek tabiri anne olmak isteyen kadınlara hakaret. 9 ay boyunca kurduğun bağı ne olursa olsun çocuğunla koparamazsın. 'Pörtletmek', 'Doğurmak matah bir şey değil' çirkin sözler hak verdiğim yanlar var ama genelleme yapılması yanlış bence.

        3

        Kadın mesela bankacı çalışmak zorunda, çocuk doğurmuş ne yapsın işe dönmesin mi doğum yaptı diye. Belirli bir zaman sonra zaten çocuğu için çalışıyor kadın yani. Mecburi durumlar var genelleme yapmak bence o yüzden yanlış.

        4

        Hangi bilinçli olan anne çocuğunu emzirmek istemez ki zaten. Ayrıştırmak lazım bence. Herkes anne olamaz tabiki ama tüm kadınlara söyler gibi genelleme yapmamak lazım.

        5

        "BİZİM DADIMIZDA FİLİPİNLİ VE 7 SERTİFİKASI VAR"

        Bizim dadımızda Filipinli bu bir tercih meselesi Türk birine de baktırabilirsin veya başka yabancı bir dadıya da baktırabilirsin.

        6

        Bizim dadımızın mesela 7 tane sertifikası var. Ben bir buçuk ay kırkı çıkana kadar Burak'ı kendim büyüttüm. 40 gün uykusuz, aç kaldım. Alişan da sağolsun hep destek oldu tabiki bana. Ama bir süre sonra iş görüşmesi yapacağım mesela çocuğumu kime bırakayım?

        7

        "KİMSE ANNELİĞİ MAGAZİN MALZEMESİ YAPAMAZ"

        Eşi Buse Varol yayındayken telefonla programa katılan ünlü şarkıcı Alişan da bu konuyla ilgili olarak, "Annelik olayının tartışılması ve bu işi genellemek bence çok yanlış.

        8

        Annelik konusunu abuk subuk cümlelerle gündeme getirmek anne olan veya olmak isteyen kadınlara saygısızlık. Annelik çok kutsal bir şey. Cennet annelerin ayağı altında.

        9

        Tabiki Billur hanımın söylediği gibi anneler var ama 'Çocuk pörtletmek' gibi tabirler çok çirkin. Annelik böyle abuk subuk cümlelerle konuşulamayacak kadar kutsal. Anneliği kimse magazin malzemesi yapamaz. Annelik bu kadar basit bir şey değil.