Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şartların değişmesi gerekiyor

        Resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere Senegal’in başkenti Dakar’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Cumhuriyet Sarayı'nda bir araya geldi. İki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalandı ve imza törenleri iki liderin katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Senegal İş Forumuna katıldı.

        Buradaki konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsına ve heyetine gösterilen ilgiden dolayı Senegallilere teşekkür etti.

        "Önemli bir ortak, değerli bir dost ve hakiki bir kardeş" olarak gördükleri Senegal ile her alandaki ilişkilerin gelişmesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Erdoğan, Senegal'in, Türkiye'nin ekonomik ve kültürel ilişkilerinin oldukça güçlü olduğu bir ülke olduğunu belirtti.

        İki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmek, çeşitlendirmek ve herkesin imrenerek bakacağı bir ortak gelecek inşa etmek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğine inandıklarını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, yaptıkları görüşmelerde Senegal Cumhurbaşkanı Sall'in de kendisiyle aynı iradeyi paylaştığını müşahede ettiğini ifade etti.

        Erdoğan, bu müşterek iradenin, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin hızla gelişmesi için önemli bir imkan olduğunu söyledi.

        Senegal'e 2013'te başbakanlık yaptığı dönemde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında iki ülke arasındaki ticaret hacmi için bir hedef belirlediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017'de ikili ticaret hacminin 250 milyon dolara ulaşmasıyla bu hedefi yakaladıklarını belirtti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaretimizin büyümesi kadar dengeli gelişmesi de önemlidir. Dünyanın en büyük ekonomileri arasındayız. Sınırlarımzıı terörden korumak için askeri harekatlar yapıyoruz. Buna rağmen ekonomimiz olumludur.Afrika ile ilişkilerimizi geliştirirken uzun vadeli işbirliğini de düşünüyoruz. Biz insani diğer insanın kurdu olarak değil şifası ve ilacı olarak görüyoruz" dedi.

        REKLAM

        "NEDEN BİZ ORADA YER ALMIYORUZ?"

        Erdoğan, "Dünyanın yeni bir değişim sürecindne geçtiği gerçektir. Bu sancılı bir değişimdir. Şuanda dünya 2. Dünya Savaşı şartlarında yaşamıyor. Dünya çok değişti. Bu şartların değişmesi gerekiyor. Türkiye'de Senegal de orada daimi üye olabilmeli. Bunu seslendirmekten neden korkuyoruz. Dünya bu 5 ülkemidir? Neden biz orada yer almıyoruz? Maalesef kimse konuşmuyor. Kudüs meselesinde dünya konuştu" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ