Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suikasta yol açan öpücüğü anlattı

        GAZETE HABERTÜRK

        EskiRus ajanı Alexander Litvinenko, 2006’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Pedofili” suçlaması yönelttiğinde, Putin’in o yıl Kızıl Meydan’da bir çocuğun karnını açıp öpmesini örnek göstermişti. 10 yl sonra İngiltere’de açıklanan raporda, Litvinenko’nun bu suçlama üzerine Putin’den gelen emirle Londra’da öldürüldüğü sonucuna varılmıştı.

        Şimdi 15 yaşında olan Nikita Konkin isimli o çocuk ilk kez konuştu. Konkin, “Putin’in öpücüğü beni rahatzız etmedi. Kendimi iyi ve gururlu hissettim” dedi. Konkin yaşananları şöyle anlattı: “Alanda birisi ‘Devlet Başkanı geliyor’ diye bağırdı. Döndüm baktım, Putin korumalarıyla bana doğru geliyordu. Bana el salladı ve yanına çağırdı. Bana kim olduğumu sordu ve öptü. Hepsi bu. Çok şaşırmıştım. Ona benziyorum diye benden hoşlanmıştı. Ben de devlet başkanı olmak istiyorum.” Nikita o olaydan sonra uzun süre yıkanmak istemediğini de sözlerine ekledi.

        AYRILDIĞI EŞİ YENİDEN EVLENDİ

        Rus basınında çıkan haberlere göre Putin’in 21 yıllık evliliğin ardından Temmuz 2013 tarihinde boşandığı eşi Ludmina (57) kendisinden 21 yaş genç işadamı Artur Otscheretni ile evlendi. Putin’den 2 kız çocuğu sahibi olan Ludmina, boşanmanın ardından St. Petersburg kentine yerleşmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ