Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Suriyeli muhalifler Tukli köyünü geri aldı

        Suriye'de muhalif grupların, Halep'in kuzeyinde düzenlediği operasyonlarda, aralarında terör örgütü DAEŞ'in bölge emiri olduğu iddia edilen bir kişinin de bulunduğu 8 kişiyi öldürdüğü ve Tukli köyünün kontrolünü tekrar ele geçirdiği bildirildi.

        AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Sultan Murat ile Mutasim Tugayları, Halep'in kuzeyinde Azez, Cerablus ve Mari hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgede terör örgütü DAEŞ'e operasyon düzenledi.

        Muhaliflerin, operasyonda örgütün Halep'in kuzeyindeki "sözde emiri" Ebu Meryen el-Nairubi'nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi öldürdüğünü aktaran kaynaklar, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava desteğiyle de Tukli köyünün kontrolünün tekrar ele geçirildiğini belirtti.

        Tukli köyü çevresinde örgüt üyelerinin bulunduğu yerlere muhaliflerin, doçka ve havan toplarıyla saldırdığını belirten kaynaklar, DAEŞ'in de muhaliflerin eline geçen köye bomba yüklü 4 araçla saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

        Halep'in kuzeyinde oluşturulması öngörülen güvenli bölgede, muhalifler daha önce Dudyan, Karaköprü, Harcele, Beregide, Kızıl, Yeni Yaban, Beğdin, Delha ve Halfetli köylerinin kontrolünü DAEŞ'ten geri almıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ