Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Büyükelçiliklere ÖTV’siz yakıta 3 koldan denetim başlatıldı - Enerji Haberleri

        Olcay AYDİLEK / GAZETE HABERTÜRK

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ABD’nin Ankara Büyükelçiliği üzerinden yapılan akaryakıttaki milyonlarca liralık “diplomatik vurgunu” önlemek için 3’lü denetim sistemine geçti. EPDK, haber sonrasında ABD’nin de “Rahatsız olduk” mesajı verdiği suiistimale karşı şu önlemleri aldı:

        MUAFİYET BELGESİ: Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki büyükelçilikler için ÖTV’siz olarak sağlanacak akaryakıt miktarına ilişkin muafiyet belgelerini düzenli aralıklarla EPDK ile paylaşacak. Miktarlar ayrıntılı olarak işlenecek.

        3 AYDA BİR BİLGİ VERECEK: Büyükelçilikler, 3’er aylık dönemler halinde satın aldıkları akaryakıt miktarı ve bu işleme ilişkin tarihi, EPDK ile paylaşacak. Düzenli veri akışı karşılıklı olarak teyit edilecek.

        ŞİRKETLERE MARKAJ: Akaryakıt şirketleri, büyükelçilik-lere verdikleri bilgileri, her ay EPDK’ya iletecek. Dağıtım şirketlerinin, diplomatik muafiyet kapsamındaki akaryakıt hareketleri sıkı biçimde takip edilecek.

        GAZ YAĞI İÇİN ALARM

        EPDK kaynakları, gazyağında artış tespit edildiğini belirterek “Vergi avantajı nedeniyle araçlarda yakıt olarak kullanıldığı şüphesi ortaya çıktı. Konuyu incelemeye aldık” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ