Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Yeşil Enerji Yerli kömürle doğal güzellik 1 yıla piyasada - Enerji Haberleri

        Enerji Kongresi kapsamında düzenlenen fuarda firmalar ürün ve projelerini tanıttı. Bunlardan en ilginci Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın da ziyaret edip demo ürünlerini ziyaretçilere hediye ettiği Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) standı oldu. Stantta çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam eden kömürün artığı denebilecek ‘leonardit’’ malzemesinden üretilen kozmetik ürünleri ilgi çekti. Konuyla ilgili bilgi veren TKİ Proje Tesis Müdürü Şahika Yürek, ‘Hümas’ markalı organik toprak düzenleyici hammaddesini kullanarak şampuandan tüy dökücü kreme, cilt maskesinden nemlendiriciye kadar pek çok farklı kozmetik ürünü ürettiklerini, bu ürünlerin patent sürecinin işlediğini, 1 yıl içerisinde piyasada olmasını öngördüklerini anlattı.

        Halihazırda ithal edilen toprak düzenleyici ürünün ithaliyle yerlisi arasında neredeyse 60 katı aşkın fiyat farkı oluştuğunu kaydeden Yürek, bu hammaddenin yerlisinin kullanılmasıyla kozmetik ürünlerinin de ucuza üretilebildiğini kaydetti.

        DAHA UCUZA ÜRETİLECEK

        Yürek, yerli kömüre teşvik verilme planlarının bu anlamda kendilerini de teşvik ettiğini kaydetti. Bir başka deyişle yerli kömüre teşvik halihazırda bile maliyeti düşük olan kömürden üretilen doğal kozmetiğin daha da ucuzlamasını ve ağırlıklı ithalata bağlı olan kozmetikte ithalatın düşmesini beraberinde getirecek.

        BİR SONRAKİ ADIM SAĞLIK ÜRÜNLERİ

        Bundan sonra ne yapılabileceğine ilişkin de bilgi veren Yürek, kozmetiğin yanında sağlık ürünlerinin de üretilebileceğini dile getirdi. “Şu an yara kremleriyle bir nevi sağlık alanına da girmiş olduk” diyen Yürek, ağırlıklı cilt hastalıkları olmak üzere sağlık alanında yeni ürünler üzerinde de çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

        ALBAYRAK STANTTA DEMOLARI DAĞITTI

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) standını ziyaret ederek yerli kömürden üretilen ürünlere özel ilgi gösterdi. Albayrak, ziyareti sırasında kozmetik ürünlerinin demolarını ziyaretçiler ve üst düzey yöneticilere hediye etti.

        TKİ ÜRETTİ MARKASI ELEGANCE OLDU

        TKİ ProjeTesis MüdürüŞahika Yürek

        ELEKTRİKLİ ‘MİLAT 1453’ TANITILDI

        Fuarda İstanbul Üniversitesi’nde geliştirilen elektrikli otomobil de ziyaretçilere tanıtıldı. 60 kilometrede 40 kuruşluk enerji yakan otomobilin 200 kilometre menzili bulunuyor. İsmi Milat 1453 olan otomobil 2 saatte şarj oluyor.

        ‘BOR’DAN DETERJAN YAKINDA İSTANBUL MARKETLERİNDE

        Eti Maden de Türkiye’nin bor rezervlerinde iddialı bir ülke olmasından yola çıkarak ürettiği gübre ve çamaşır deterjanıyla fuara katılanların dikkatini çekmeyi başardı. Fosfat ve petrol türevi ürünlerden elde edilen deterjanların aksine alerji yapmayan ve kanserojen madde içermeyen ürünle yumuşatıcı ve kireç çözücüye gerek kalmadığı belirtildi. Eti Maden’in Eskişehir’deki tesislerinde üretilen ‘Etimatik’ adı verilen ürün Ankara’daki büyük marketlerde satışa sunulurken, bu yıl sonuna kadar İstanbul’daki marketlerde de yerini alması bekleniyor. Yüzde 20 daha ucuz fiyata satılan ürünün, Türkiye’nin ardından Ortadoğu pazarına da ihraç edilmesi planlanıyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ