Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Türkiye olimpiyatları da Expo'yu da alacak" - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

        * Kasım ayında G20 Zirvesi için Antalya'daydım. Ocak ayında Expo hazırlıkları için yine Antalya'daydım. Bugün de Expo 2016 Botanik Sergisi ve toplu açılış için yine Antalya'dayız.

        * Antalya bir dünya şehridir. 841 milyon liralık yatırım birçok eseri hizmete açıyoruz. Bunların başında Başbakanımızın ifade ettiği raylı sistem geliyor.

        ANTRAY'IN İKİNCİ ETABI AÇILIYOR

        * Antalya'mızın beklediği bir sistemdi, ancak bundan önceki raylı sistemi anlamaz. 311 milyon liralık yatırımlar raylı sistem hattının ikinci aşamasının açılışını yapıyoruz.

        * Test açılışı sonrası 1 ay sonra kullanmaya başlayacaksınız inşallah. Rekor bir senede tamamlandı. Bir diğer önemli yatırım G20 Zirvesi ve Expo vesilesiyle şehrimize kazandırılan bağlantı yolları ve köprüler.

        * Bütün bunlar modern şehircilik anlayışının ne olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Raylı sistemi bugün biz test edeceğiz, Expo'ya öyle gideceğiz. Antalya değişimi dönüşümü bizim iktidarımız döneminde yaşadı.

        * Hamdolsun Expo Türkiye'nin dünyaya tanıtımında farklılık katacak. 8 milyon ziyaretçi bekleniyor. Türkiye'nin en büyük kongre merkezi yer alacak. Bunu neden diğerleri yapamadı?

        * 100 metrelik Expo Kule, Bilim Teknoloji Merkezi, göl, sera, ada, Osmanlı Bahçesi burada yer alıyor. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri ulaşamaz. Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'ndan sonra en önemli etkinlik olan Expo'nun dört farklı türü bulunuyor.

        "TÜRKİYE OLİMPİYATLARI DA EXPO'YU DA ALACAK"

        * Antalya bahçecilikte Expo. İzmir'i gösterdik ancak sonuç alamadık. Expo 2016 alanından bu akşam dünyaya sesleneceğiz.

        * Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Eğer ölen yoksa tarladır, tarla.

        * Tek devletimiz var bizim. O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Rabiamızda hep beraber hep beraber ne var? Tek millet, vatan, devlet, bayrak.

        * Türkiye mutlaka olimpiyatları da Expo'yu da alacak. Çok büyük organizasyonlar bizim ülkemize gelecek.

        * G20'lerin en iyisi Türkiye'de olmuştur. 52 ülkenin 6 uluslararası kuruluşun, 2 de resmi olmayan kurucusunun bulunduğu katılım sayesinde girecek olan para 1.8 milyar lira.

        * Peyzaj alanları, kurulan müzeler, yollar ve diğer tüm kalıcı tesisler sergi sonrası hizmete devam edecek. Ulaşım altyapısı için 4.3 milyon liralık yatırım yaptık.

        * 2020 yılına kadar bütün bu hedefler gerçekleşecek. 2023 Türkiyesi Antalya'da inşallah çok daha farklı olur.

        * Antalya Spor'a ait stat meselesi vardı. Stat durduruldu. Yine nasip oldu. Başlayan geldi, bitirdi. Olay bu.

        * Akdeniz'de boğulan gemideki mülteciler değil tüm insanlıktır. Hem içeride hem dışarıda bazıları sinsi oyunlar oynuyor. Rusya'nın sert reaksiyonunun gerisinde de hep aynı oyun var.

        Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından notlar;

        * Demre'yi Kaş'ı Kemer'i Manavgat'ı selamlıyorum. Antalya'nın dağlarına selam olsun.

        * Hiçbir şehrimize elimiz boş gitmiyoruz. Elimiz dolu geldiğimize şahit misiniz?

        * Gecemizi gündümüze katıp size hizmet ettiğimize şahit misiniz?

        * Gönlümüzde inancımızı daim kılan bu şahitliğinizdir. Biz sizlerle birlikte yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz.

        * Bütün yatırımları milletimizin hizmetine sunuyoruz. Temel attığınız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır.

        "BİZ HAMASET DEĞİL, İŞ, HİZMET, ESER ÜRETİYORUZ"

        * Biz hamaset değil, iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Başkaları kumpastan medet umarken, biz sizinle çalışıyoruz.

        * Bütün fitnecilerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Her 10 yılda bir mahalle ve parti değiştirenler bizi anlamaz.

        * Biz makam ve mevkii hırsıyla yola çıkmadık, davamız var. Antalya meydan ve Expo arası 19 km'lik raylı sistem. Hamdolsun planlamaları yapılan raylı sistem 5 ayda dünya rekoru kırarak bitti.

        * Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Antalya tam bir ekip ruhuyla çalıştı. Bütün Ulaştırma Bakanlığı mensuplarımız ve tabii Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve tüm ekibe teşekkür ediyorum.

        * Onun dışında bağlantı yolları, kavşak, cadde düzenlemeleri, altyapı hizmetleri, devlet hastanesi, öğrenci yurdu, trafik denetleme istasyonu bütün bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum.

        * 841 milyon liralık yatırımın 286 milyon lirası Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşti. Bundan önce 5 sene 270 milyon liralık yatırım anca yapıldı.

        * Bilek yorulabilir ama yürek hiçbir zaman yorulmaz. İşte Antalya şahit olsun yüreğimizin son atışı son nefesimize kadar çalışmaya devam edeceğiz.

        "SÖZ VERDİK, 5 AYDA YAPTIK"

        * 1 Kasım öncesi raylı sistem sözünü verdik, 5 ayda yaptık. Antalya'nın yüzü gülüyorsa Türkiye'nin yüzü güler. Antalya dünyaya açılan yüzümüz, kongre merkezimiz oldu. Kongre turizminin başkentidir.

        * Küresel yüzünü herkese daha da yakından gösterdi. NATO ve G20 zirvelerini yüz akıyla tamamlayan Antalya Expo'yla devam ediyor. BM kapsamında mayıs ayında Antalya'da yapılacak.

        * Bizim önümüze ne engel koyarlarsa koysunlar biz durur muyuz? İşte farkımız bu. Hükümetimizi kurduktan hemen sonra bütün sözleri hemen hayata geçirmek üzere yol haritası ortaya koyduk.

        * Ne tuzaklar kurarlarsa kursunlar bizi engelleyemecekler. Öğrencilere burs sözü verdik, asgari ücret dedik 3 ayda tamamladık. Şahit misiniz?

        "ANTALYA'YI KONYA'YA VE KAYSERİ'YE HIZLI TRENLE BAĞLAYACAĞIZ"

        * Çiftçimiz rahat ekip biçsin diye yemde gübrede KDV'yi kaldırdık, seracılarımızın yüzünü güldüren uygulamalar yaptık. Seralarda artık suya elektrik fiyatı uyguluyoruz. Seçim sözlerimizin yüzde 100'ünü 3 ayda tamamladık.

        * Antalya'ya 14 yılda 17,9 milyar liralık yatırım yaptık. Antalya'ya neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Muhalefet yalan ve tehditle meşgulken biz sözümüzü tutuyoruz.

        * Bin yataklı şehir hastanesi proje aşamasında, Gazipaşa Gökçelen, Kıbrıs Yeniköy barajlarının yapımına devam ediyoruz. Tamamladığımız 53 taşkın koruma tesisi ile 101 dönüm araziyi taşkından koruduk.

        * Aksu ilçesi civar köylerinde de taşkın kontrolü sağlanacak. Bölünmüş yollarla bağlayıp, torosları bölünmüş yollarla açacağız.

        * 7 bin metre Alacabeli tünelle geçiyoruz. Batı çevre yolunu tamamlıyoruz. Kuzey çevre yolunun yapımına başladık.

        * 3 bin 500 metrelik 5 tünelde de çalışmalarımız devam ediyor. Konya'ya ve Kayseri'ye Antalya'yı hızlı trenle bağlayacağız.

        * Gazipaşa ve Demre yat limanlarını yapıyoruz. Kruvaziyer liman için çalışmalar yapıyoruz. Akıllı kente dönüştüyoruz.

        * Antalya sadece Türkiye'nin değil dünyanın süper yıldızı olacak inşallah.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ