Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Volkswagen 11 milyon aracı geri çağırıyor - Otomobil Haberleri

        Volkswagen bugünyaptığı bir açıklamada egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapanyazılım içeren 11 milyon aracı geri çağırarak onaracağını veemisyon testlerinde usulsüzlük skandalının ardından şirketinimajını düzeltmeye çalışacağını duyurdu.

        Alman otomobil üreticisinin yeni CEO'su Matthias Müllerfirmanın önümüzdeki "birkaç gün" içerisinde yasadışı yazılımınbulunduğu dizel araçları geri çağıracağını söylerken, bazıanalistler bunun maliyetinin şirketin skandal için ayırdığı 6.5milyar dolardan fazla olabileceğini tahmin ediyorlar.

        Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, ABD'dedizel araçların emisyon testlerinin sonuçlarını çarpıttığınıkabul etmişti. Almanya Ulaştırma Bakanı aynı manipülasyonunVolkswagen'in satışlarının yüzde 40'ını gerçekleştirdiğiAvrupa'da da var olduğunu söyledi.

        Şirketin 78 yıllık tarihi boyunca karşı karşıya bulunduğu enciddi kriz olan emisyon skandalı, Volkswagen'in piyasa değerininüçte birini yitirmesine neden olduğu gibi küresel otomobilsektöründe de şok yarattı. Krizin Alman ekonomisine de zararverebileceği belirtiliyor.

        Volkswagen'in 1,000 üst düzey yöneticisiyle Wolfsburg'dakapalı kapılar ardında gerçekleştirilen toplantıda konuşanMüller, "Uzun ve zorlu bir yolculuk ve çok sıkı bir çalışma bizibekliyor" dedi.

        Reuters'in gördüğü bir metinde "Yalnızca adım adım ilerlemegösterebileceğiz ve önümüzde birçok engel olacak" ifadelerinikullandı.

        Müller, Cuma günü eski CEO Martin Winterkorn'un yerineatanmıştı. Alman resmi yetkililer dün yaptıkları açıklamadaWinterkorn hakkında sahtekarlık suçlamasıyla soruşturmabaşlattıklarını söyledi.

        Almanya, dizel emisyonları yasalara uygun bir hale getirmesiiçin Volkswagen'e 7 Ekim'e kadar süre tanıdı.

        Volkswagen daha önce yaklaşık 11 milyon aracın egzoz emisyontestlerinde hile yapan bir yazılım içerdiğini belirtmiş, buaraçların 5 milyon adedinin VW, 2.1 milyon adedinin Audi , 1.2milyonunun Skoda markaları altında satıldığını, 1.8 milyonadedinin iste hafif ticari araç olduğunu belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ