Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Büyüyen pazara yeni küçük oyuncu! - Otomobil Haberleri

        Chevrolet’nin küçük SUV'u Trax, Opel Mokka’nın ikiz kardeşi, haziran ayından itibaren 115 beygirlik 1.6 ve 140 beygirlik turbo 1.4 litre olmak üzere iki farklı motor seçeneği ve 48 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak

        SUV segmentinin yaratıcısı olarak tanımlanan ve ilk kez 78 yıl önce Suburban ile otomobilseverlerin karşısına çıkan Chevrolet’nin, küçük SUV’u Trax, Hırvatistan’da tanıtıldı. Tanıtımda konuşan Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, Chevrolet’nin dünyada en çok satan dördüncü marka olduğunu, özellikle Cruze modelinin markanın faaliyette bulunduğu 140 ülkede çok başarılı adetlere ulaşarak, 2 milyon adetlik satış rakamlarına ulaştığını söyledi. SUV segmentinde 2016’ya kadar Türkiye'de iki kata yakın bir büyüme beklediklerini söyleyen Atmaca, bugün yüzde 2 olan pazar payının, yüzde 4’e yükseleceğini ifade etti. Chevrolet'nin bu sınıfın en kuvvetli oyuncularından birisi olduğunu vurgulayan Tolga Atmaca, bu başarının ardında Captiva’nın çok önemli bir rol oynadığını belirtti. “Avrupa’da tüm Chevrolet satışları içinde Captiva’nın payı yüzde 12. Türkiye’de ise bu oran yüzde 22” diyen Atmaca, Trax’ın, Captiva satışlarını etkilemeyeceğinin de altını çizdi.

        OTOMATİK EKİMDE GELİYOR

        Trax’ın küçük bir SUV olmakla birlikte bünyesinde barındırdığı yüksek teknolojili ekipmanlarla farklı bir yere konumlanacağını ifade eden Tolga Atmaca, “Haziran ayında satışa başlayacağımız Trax, sınıfında fark yaratacak. Özellikle 1.4 litrelik 140 beygir gücündeki motorumuza çok güveniyoruz. Bu motorda ekim ayında itibaren otomatik versiyon da sunacağız. Aynı zamanda araçta sürekli dört çeker opsiyonu da yer alacak. Trax’ın bir diğer motoru ise 1.6 litre 115 beygirlik manuel vitesli seçenek olacak” dedi.

        AKILLI TELEFON UYUMLU OLACAK

        Chevrolet Apple ile yaptığı işbirliğinin ilk ürünü olan Siri (konuşarak komut verme) özelliğini bu araçta kullanıyor. Yine aynı şekilde iTunes arşivinde bulunan parçaları çalmak, mesajları dinlemek ve konuşarak SMS göndermek gibi özellikler de bulunuyor. Otomobilin fiyatı henüz netleşmedi ancak 48 ile 55 bin lira aralığında fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ