Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Test Sürüşü Modifiyeli araç fuari Tokyo Auto Salon başladı - Otomobil Haberleri
        1

        Dünyanın en büyük geliştirilmiş otomobiller fuarı olarak kabul edilen ve her yıl düzenlenen Tokyo Auto Salon başladı. Hafta sonu boyunca sürecek fuarda 'modifiyeli' olarak tabir edilen, geliştirilmiş otomobil ve otomobil aksesuarları sergileniyor.

        2

        Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara ilgi oldukça fazla. Tokyo Auto Salon'da birbirinden renkli otomobil modelleri yer alıyor. Fuara Japon marklaları Nissan, Toyota, Honda, Mitsubishi, Mazda ve yabancı markalardan Audi, BMW, Mercedes, Ferrari, Lamborghini başta olmak üzere 400'den fazla marka katılıyor. Bireysel olarak katılımlara da yer verilen fuarda otomobiller özellikeri ile adeta birbirleriyle yarışıyor.

        3

        Spor araba deyince akla ilk gelen markalardan biri de Corvette. Chevrolet'in bu yıl otomobil tutkunlarının beğenisine sunduğu Corvette C7, fuarın en gözde araçlarından biri.

        4

        Nissan, ev sahibi firmalardan biri olmanın avantajını, bir çok modelini görücüye çıkartarak kullandı. Nissan'ın bu üstü açılabilen spor modeli beğeni topladı.

        5

        Nissan'ın Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardığı hibrit motorlu yarış otomobili Zeod RC, modifiye edilmiş haliyle Tokyo Auto Salon'a da büyük renk kattı. Nissan'ın bu yeni yarış otomobili bu yıl düzenlenen Le Mans 24 saat yarışlarına da katılmıştı.

        6

        Fuardaki ilginç tasarımlar ile beraber otomobilleri tanıtan mankenler ve giydikleri kıyafetleri de oldukça ilgi çekiyor. Mankenlerin kıyafetleri genellikle tanıttıkları otomobillerin sıradışı tasarımları ile uyumlu.

        7

        Fuarıın en gözde otomobillerinden biri de Japon otomotiv firması Subaru'nun bir başka japon otomotiv devi Toyota ile ortaklaşa geliştirdikleri BRZ modeli. Subaru'nun bu otomobili modifiye edilerek bir yarış aracı haline getirilmiş.

        8

        Fuarda sergilenen otomobiller, dış tasarımlarıyla beraber sıra dışı iç tasarımları ile de katılımcıların ilgisini çekiyor. Bu alanda en beğenilen modellerden biri Toyota'nın bu aracı oldu.

        9

        Fuarda uçuk kaçık tasarımalrın yanı sıra yanı sıra oldukça şık modeller de mevcut. Kişiye özel tasarlanan bu Audi A7 Sportback, Audi firmasının fuardaki modellerinden biri.

        10

        Tokyo Auto Salon'da otomobillerin yanında kamyonet türü araçlar da bulunuyor. Ünlü ABD otomotiv devi FORD'un meşhur F serisi kamyonetlerinden biri olan F150 RAPTOR, fuardaki yerini almış. Bu modifiyeli kamyonet devasa tekerlekleriyle dikkat çekiyor.

        11

        Mercedes-Benz firması Tokyo Auto Salon'da bir çok model ile yer aldı. Mercedes-Benz'in A 45 AMG modeli bu otomobili, yeşil renkleri ve ön ızgaraları ile oldukça beğenildi.

        12

        Mercedes'in bu modifiyeli aracı belki de fuarın en çok izleyici çeken araçlarından biri. Zira tamamı Swarovski pırlantalarla kaplanmış bu otomobil, ışıltısıyla göz kamaştırıyor. Muhtemelen bu model sadece bu fuar için üretildi zira bir çiziğin bile binlerce dolar hasar anlamına geldiği bu otomobile binerken insan iki kere düşünür.

        13

        1994 model Toyota kamyonetin geliştirilmesi sonucu ortaya çıkan bu araç, çizgiroman kahramanı Batman'ın ünlü aracı "Batmobil"i andırıyor. Katılımcıların en çok ziyaret ettikleri araçlardan biri de bu tasarım oldu.

        14

        Fuarın her yerinde Avrupalı lüks otomobil firmalarının tasarımlarını görmek mümkün. Bunlardan biri de İtalya'nın en ünlü spor araba markalarından biri olan Lamborghini.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ