Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para THY, 4 milyar dolarlık sipariş verebilir - Para Haberleri

        Türk Hava Yolları (THY), 'büyük uçak' sahibi olmak için harekete geçti. Airbus A380 ile Boeing 747-8 arasında karar verecek olan THY, söz konusu uçaklara 4 milyar dolar ödeyecek.

        ABD'li Bloomberg Ajansı'na konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, büyük uçak siparişleri için bir ay içinde karar alacaklarını belirtti. Filosunda 330 kişilik Boeing 777'den daha büyük uçak bulunmayan THY, Avrupa-Asya arasındaki seferlerde kullanmak amacıyla büyük uçak arayışına girdi.

        Bunun için Airbus A380 ile Boeing 747-8 arasında karar verecek olan THY, söz konusu uçaklara 4 milyar dolar ödeyecek. Şirket, uçakların teslimatının da 2014'ten sonra olmasını öngörüyor. Topçu, alımın 15 uçaktan az olmayacağını belirtirken, "Kararı, temmuz ayındaki Farnborough Uluslararası Uçak Fuarı'nda açıklayabiliriz" dedi. Topçu, alım için sadece bir firmanın seçileceğini, siparişlerin iki firma arasında bölünmeyeceğini de sözlerine ekledi. Topçu, genişleyecek filonun ihtiyaçlarını karşılamak için de bir uçuş okulu açacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ