Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bireysel Emeklilik Anadolu Hayat'ın eylül sonuçları geldi - Para Haberleri

        Anadolu Hayat Emeklilik Eylül 2012'de konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, net dönem kârı yüzde 18'lik artışla 60.9 milyon lira olarak gerçekleşti. Aktif büyüklüğü 6.8 milyar liraya, öz sermayesi de 485 milyon liraya ulaşan şirketin teknik kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74,7 artışla 43.9 milyon liraya ulaştı. Şirketin konsolide olmayan brüt kârı ise 79.7 milyon lira olarak gerçekleşti.

        Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, “Dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin yakından takip edildiği bu dönemde, bireysel emeklilik ve hayat sigortaları branşlarına yönelik yeni yasal düzenlemeler de gündemin en önemli konuları arasında yer alıyor. Bu kapsamda, sektörümüze ilişkin yeni teşvikler ve vergi uygulamaları belirginleşmeye başlamış, kaliteli hizmet sunumu, verimlilik ve sürdürülebilir karlılık gibi hususlar sektör şirketlerinin öncelikleri arasında yer almaya devam etti" dedi.

        Bireysel emeklilik branşındaki katılımcı sayılarının 617 bin 983’e ulaştığını kaydeden Uğurlu, "Katılımcılara ait toplam fon büyüklüğü, 2012 yılında yüzde 31 oranında artış göstererek 3.97 milyar liraya yükseldi. Söz konusu kalemler itibariyle, pazar payımız da sırasıyla yüzde 20,8 ve yüzde 21,4

        olarak gerçekleşti" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ