Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Pokemon GO oyunu nedir, Türkiye'de nasıl oynanır? Pokemon GO nasıl indirilir? İOS/Android - Teknoloji Haberleri

        Arttırılmış gerçeklik özelliğiyle dünyada hızla yayılan "Pokemon GO" oyunu sosyal medya uygulamalarını solladı. Yüksek teknolojisi sayesinde sanal dünyayı canlandıran Pokemon GO oyunu, arama motoru Google'da trend'lere girmeye devam ediyor. Peki Pokemon GO nedir? Türkiye'de ne zaman çıkıyor? Pokemon GO nasıl indirilir? Pokemon GO ile ilgili merak edilenleri haberimizden inceleyebilirsiniz...

        POKEMON GO NEDİR?

        90’ların sonu ve 2000'li yılların başında tüm dünyayı saran Pokemon çılgınlığı, cep telefonu uygulaması olarak geri döndü. Nintendo ve Niantic'in ortak yapımı olan Pokemon GO, şimdilik Yeni Zelanda, Avustralya ve ABD'de indirilebilir durumda. Ücretsiz oyunda 722 Pokemon karakteri, telefonların kameraları ile yakalanmaya çalışılıyor. Ancak farklı bölgelerdeki Pokemonları yakalayabilmek ya da rakiplerle mücadele edebilmek içinoyuncuların bazen kilometrelerce yol kat edilmesi gerekiyor.

        POKEMON GO TÜRKİYE'DE NE ZAMAN ÇIKIYOR?

        Dünya'da etkisini hızla arttıran Pokemon GO oyunu Türkiye'de henüz Google Play ve AppStore'da yerini almadı. Oyuna olan ilgiden dolayı sunucularında yoğunluk oluşan yayımcılar sadece üç ülkede oyunu oyunseverlerin hizmetine sundu.

        Pokemon GO, Türkiye'de de yüzbinlercekullanıcı tarafındanoynanıyor. Pokemon tutkunlarının bu günlerde en ok sorduğu soruların başında oyunun Türkiye'de resmi olarak ne zaman kullanıcılara sunulacağı geliyor. Çünkü oyunun yaratıcısı Nintendo, altyapı hazırlıkları henüz tamamlanmadığı için Pokemon GO'yu sadece Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'deki uygulama marketlerine sundu. Ancak ilgili testleri ve altyapı, server testleri yapıldıktan ve oyuna olan ilgi ölçümlendikten sonra oyun Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyadaki hayranları ile resmi olarak buluşacak.

        POKEMON GO NASIL İNDİRİLİR?

        Oyun şu anda her ne kadar resmi olarak Türkiye'den indirilmese de Türk kullanıcılar tarafından çeştli yöntemler kullanılacak indirilebiliyor. Ancak uzmanlar, özellikle Android işletim sistemi kullanıcılarının internet üzerinden indirdikleri APK dosyalarının sakıncalı olabileceği konusunda uyarıyor. iOS işletim sistemi kullananlar ise zaten dışarıdan birdosya indiremedikleri için Türkiye'deki hesaplarından oyunu indiremiyorlar. Onun yerine kendilerine oyunu indirmenin yasal olduğu Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD üzerinden hesaplar açarak, oyunu cihazlarına indirebiliyorlar. Fakat bu durumda da bir çok kullanıcı kredi kart ve adres bilgisi gibi sorunlarla karşılaşıyor.

        SOSYAL MEDYA'NIN YENİ RAKİBİ

        Pokemon GO'nun günlük aktif kullanıcı sayısı Twitter'ı geçmek üzere... Sanal dünya ile gerçek dünya birleşti, oyun rekor kırdı. Arttırılmış gerçekliği ile dünyada hızla yayılan Pokemon GO'da bir kullanıcı günlük ortalama 43 dakika kadar oyun içerisinde aktif kalıyor. Sanal gerçeklik oyunlarında bağımlılık yaptığı gerekçesiyle uyarılarda bulunan uzmanlar, arttırılmış gerçekliği ile popüler olan "Pokemon Go" oyununda, gidecekleri yerlere dikkat etmelerini, oyun içerisinde fazla aktif kalmamalarını öneriyor.

        POKEMON ARARKEN YOLU DÜŞENE ÇAYLAR BELEDİYEDEN

        Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi, geçmiş yıllarda severek izlenen 'Pokemon' çizgi filmin gerçeklik teknolojisiyle oyunlaştırılması ile Pokemon ararken yolu Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi'ne düşenlere ücretsiz çay ve su ikram ediyor.

        'Pokémon GO' adıyla mobil cihazlar için uyarlanan oyun, dijital oyun severleri dışarı çıkmaya, gezmeye ve sosyalleşmeye çağırıyor. Son günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan konusu olan Pokémon Go ile ilgili olarak Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri twitter adresi olan @ESKTGM #PokemonGo hastag'i altına yaptığı duyuru ile gençlere çağrı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ