Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Snapchat hikâyelere arama özelliği getirdi. - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Snapchat, 1 milyon civarında derlenmiş herkese açık hikâyeler arasında arama yapılabilecek yeni bir özelliğini aktif hâle getirdi. Böylelikle sadece kullanıcılar değil reklamcılar da çok rahat edebilir.

        Yeni özellik sayesinde anahtar kelimeleri kullanarak, binlerce kullanıcı ve markanın paylaştığı hikâyelerden ilgili olanları filtrelemek mümkün olacak.

        Hikâye arama özelliği, perde arkasında çalışan yeni bir öğrenme mekanizmasının içerisine gömülen bir algoritma ile ağ içerisindeki hikâyelerde neler olup bittiğini belirleyebiliyor ve uygun olarak anahtar kelimelerle organize edebiliyor.

        Hikâye içerisinde kullanılan görüntüler ya da ekran görüntülerine dahil edilen kelimeler bu sayede ayrıştırılabiliyor.

        REKLAMVERENLER SNAPCHAT'E DÖNEBİLİR

        Snapchat, son dönemde uygulamanın en büyük özelliği olan hikâyelerin Instagram, WhatsApp ve son olarak bu iki uygulamanın da sahibi olan Facebook tarafından da kullanıcılara sunulmasıylaüye sayısında durgunluk yaşamaya başlamıştı. Yakın zamanda halka açılan Snap Inc'in hisse senetleri de son dönemde ciddi değer kayıplarına uğruyordu.

        Facebook'un diğer mecralarıyla birlikte çekinmeden taklit ettiği Snapchat'in bu hamlesine karşılık olarak Mark Zuckerberg ve ekibinin nasıl bir hamle yapacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı. Zira Snapchat bu sayede bir nevi Facebook'un programatik ve hedefe odaklı reklamverenlerine yönelik de yeni bir mecra sunmuş oldu.

        Uygulamanın yeni arama özelliğinin nasıl kullanılacağıyla ilgiliYoutube'dan yayımlanan videodan daha çok fikir sahibi olunabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ