Apple yeni bir devrime mi hazırlanıyor?
Jobs'tan sonrası tartışılan dünya devinden flaş açıklamalar!
Giriş: 15.09.2014 - 11:56 Güncelleme:
Apple CEO'su Tim Cook, şu ana hakkında dedikodu dahi çıkmayan, kimsenin bilmediği ürünler hakkında çalıştıklarını söyledi.
Onun dokunduğu son iPhone!
Ölümünün ardından çok tartışıldı. Acaba geride bıraktıkları, mirasını sürdürebilecek mi?
Yarattığı her yeni ürün teknoloji dünyasında devrim yaratan ve daha önce var olmayan bir inşa eden Steve Jobs'tan sonra 600 milyar dolarlık Apple'ın başına geçen yeni CEO Tim Cook'un omzundaki yük de oldukça büyüktü.
Özellikle son lansmanı yapılan iPhone 5, 5S ve 5C ile devrimci bir ürün çıkaramamakla eleştirilen Apple'ın ezeli rakibi Samsung'un Galaxy'yi zorlayan yükselişi de eleştirilerin dozunu artırıyordu.
Fakat tüm bunlar, bu gece lansmanı yapılan iPhone 6'nın tüm dünyada pür dikkat beklenmesine, Apple'ın New York'taki satış merkezinin önünde 15 günlük kuyruklar yaşanmasına engel olmadı.
Bugün lansmanı yapılan iPhone 6'nın Apple'ın tarihinde çok farklı da bir rol yönü var. Fotoğrafını gördüğünüz iPhone, aynı zamanda Apple efsanesinin yaratıcısı Steve Jobs'un eliyle dokunduğu son iPhone.
iPhone 5 serisi ve iPhone 6 telefonların tasarım ve geliştirme operasyonlarında Steve Jobs'un çalıştığı biliniyor.
Yani bundan sonra üretilecek ilk iPhone, Steve Jobs'un elini sürmediği ilk iPhone olacak.
Peki onun eline sürdüğü ve hayatımızı kökünden değiştiren Apple'lar neler? Ve bu teknolojik devrimlerin arka planında nasıl bir yaşam öyküsü var. Ya o olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?
O, evlilik dışı bir ilişkiden doğdu, doğar doğmaz evlatlık verildi, üniversiteyi terk etti, kendi kurduğu şirketten atıldı ama sonunda aynı şirketle dünyayı değiştirdi... Bu kişi son yüzyılın fenomenlerinden Steve Jobs; yani hayatımızı değiştiren kişilerden biri, bir mucit.
5 ekim 2011'de aramızdan ayrılan ama icatları ve fikirleriyle hayatımızı sonsuza kadar değiştirmiş olan dahi yarattıklarıyla sonsuza dek yaşayacak. Atari INC'te sıradan bir çalışanken belli ki daha fazla içindeki potansiyelin onu itmesine dayanamayıp kendi işini kurmaya karar verdi. - Peki Steve Jobs bilişim ve teknolojiye adım atmaya karar verdiği andan itibaren kelebek etkisi nasıl işledi? İşte Jobs'tan önce ve Jobs'tan sonra hayatımız
IBM'in başı çektiği bilgisayar sektörünü kişisel bilgisayara kaydırdı. PC kavramı bugün varlığını Jobs'a borçlu. Jobs olmasaydı belki bilgisayar her evde bulunmayacak, hayatımız bu kadar keyifli ve kolay olmayacaktı.
Jobs belki de en büyük hizmeti olan "fare"yi hayatımıza soktu. Bugün mouse olmadan bilgisayar kullanmayı düşünebiliyor musunuz? Tablet kullananlar bile yanında mouse taşıyor; neden? Çünkü pratik ve kolay ve biz bu minik cihazın normal bilgisayarların parçası olmasını Steve Jobs'un dehasına borçluyuz.
Uygulama ve programlamaya yön verdi. Kullancıyı düşünen uygulamaları ilk o yaptı. Machintosh ilk GUI ile kullanıcı dostu arayüzü IT sektörüne getirmiş oldu. Onun sayesinde bilgisayarlar okullara, muayenehanelere, evlere girdi. Jobs olmasaydı bugün belki hepimiz hala rekabetsiz ortamda daha da devleşecek Microsoft'un sorunlu yazılımlarını kullanıyor olacaktık
- Steve Jobs yazılı basını ve tasarımı sonsuza dek değiştirdi. Bugün yazılı basın, reklamcılık, pazarlama gibi sektörler Mac'tan başka bilgisayar kullanmıyor. - Tasarımda Mac bilgisayarlarla Apple basına önce elma şekerleri verdi. Sonra da iPad'i piyasaya sürdü ve yazılı basını bir telaş aldı. Şimdi yüzlerce dergi aplikasyonu, iPad dergisi, onlarca iPad gazetesi var. Ve bu daha başlangıç...
Kocaman walkmenler iPod karşısında sessizce yenilmek zorunda kaldılar. Jobs iPodla müzik sektörünü sonsuza dek değiştirdi. Dijital müziği hayatımıza sokarak sadece müzik endüstrisinin atılım yapmasına olanak tanımadı bizim "nasıl" müzik dinlediğimizi de baştan tanımladı
Steve Jobs teknoloji ve elektronik sektörüne sadece işlevin değil tasarımın da önemli olduğunu öğretti.
Müzik sektöründe iPod'la yarattığı devrim iTunes ile devam etti. Steve Jobs sadece nasıl dinlediğimize değil "neyi" dinlediğimize de yöne verdi. Sayesinde pek çok sanatçı tanıdık. Müziği günlük hayatın ve hatta sokağın bir parçası haline getirdi. iTunes evden çıkmadan, kullanıcıya oturduğu yerden müziğe ve içeriğe erişme keyfini tattırdı.
Hantal monitörler Macintosh'un tasarımıyla fazla rekabet edemedi ve inceldi mp3 çalarlar iPod Touch'un internet keyfini kullanıcıya sunmasıyla rekabette 1-0 geriye düştü
Masaüstü bilgisayarların en çok şikayet edilen özelliği "kasanın çok fazla yer kaplaması" iMac ile yok olurken, rakip üretici firmalar daha yeni yeni bu özelliği kullanmaya başladı
Tek boyutlu çizimlerle yaratılan çizgi filmler Jobs'un sahibi olduğu Pixar'ın gerçeğe yakın Toy Story'si ile yeni bir döneme girdi
Steve Jobs cep telefonlarına umulmadık bir rakip çıkarttı: iPhone. O kadar başarılı oldu ki adı artık bir marka değil cihaz türü olarak kullanılmaya başlandı. - - İlk dokunmatik telefonu o üretmedi ama eğer Jobs olmasaydı dokunmatik ekran bu kadar popüler olmazdı.
Taşınabilir bilgisayarlardan sonra heyecan yaratan mini mini netbookların hevesi kısa sürdü. Dişli bir rakip tüm dünyayı kasıp kavurdu, insanlar tüm dünyada saatlerce onun için kuyrukta bekledi: iPad. Bu ürünle Jobs bir kere daha basına ve haberleşmeye yön verecek, sektörleri değiştirecek gibi görünüyor
iPhone 6'dan dakika 1 hata 1!
Apple firmasının son ürünü İPhone 6'da kullanılan harita uygulamasında hata ortaya çıktı.
Harita uygulamasında Kanada'nın önemli şehirlerinin yer gösterimi ve isim yazılımında tesbit edilen hata için Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook özür diledi.
Cook şirketin internet sitesinden yaptığı açıklamada, "uygulamadaki hata düzeltilinceye kadar Google ya da Noka'nın harita uygulamalarını kullanın" tavsiyesinde bulundu.
Harita uygulamasında Toronto ve Ottawa yanlış yerlerde imlenirken, Edmonton kenti Calgary'nin batısında gösterildi.
Uygulamadaki bir başka hata ise, ülkenin diğer bir büyük şehri St.John's kentinin ismindeki apostrof işaretinin kullanılmaması oldu.
Quebec eyaletine bağlı tarihi Quebec City kenti ise, iPhnone 6'nın harita uygulamasında sadece Quebec olarak olarak gösteriliyor.
Öte yandan internet sitesinden müşteri siparişleri almaya başlayan Apple Kanada, iPhone 6'nın küçük boyu için 7 ila 10 iş günü teslim süresi verirken, talebin en yoğun olduğu büyük ekranlı versiyonu için 3 ila 4 hafta teslim süresi ilan etti.
iPhone 6'nın tanıtımı esnasında resmi Twitter hesabından durumu tiye alan HTC'den şu şekilde bir mesaj geldi; "Daha büyük ekran, daha iyi performans, şık tasarım. Partiye hoş geldiniz #iphone6."
Piyasada çok sayıda büyük ekranlı akıllı telefon var olmasına rağmen Apple'ın de iPhone 6 Plus ve iPhone 6'yı üretirken yarıştığı modelleden HTC ve Samsung'un hoş geldin partisi sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.
Samsung ise, Filipinler ekibinin Twitter'da yayınladığı mesajla iPhone 6'lara "merhaba dedi."
Yukarıdaki görseli takipçileriyle paylaşan Samsung Filipinler ekibi, Steve Jobs'un büyük telefonlar hakkında bir süre önce söylediği "Kimse büyük bir telefon almaz" sözüne vurgu yaptı.
Ve hemen altına "Bilin bakalım onları kim şaşırttı ve bu fikirden kim vazgeçirtti" yazarak, Apple'ın Samsung'un peşinden gittiğini kapalı olarak iddia etmiş oldu.
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, teknolojiseverlerin de esprilerine malzeme oldu. İşte iPhone 6 ile ilgili sosyal medyada yayınlanan komik mesajlar ve capsler.
iPhone 6 mı çıkmış, hımmm...
Ben telefonumdan memnunum, iPhone 6'ya gerek yok
+Kanka telefonu yenilemişsin :) - -Telefon değil o bi kere iPhone 6 taam mı
iPhone 6'ya bakışım
iPhone 6 tanıtılırken eski model iPhone sahipleri;
iPhone 6'ya karşı Çaydanlık 6!
iPhone 6 siparişi verdiğim amerikadaki kankam "bi sn qnq şimdi sıra bana geldi" dediğinde ben... -
iPhone 6 çıkınca iPhone 5s'i olan ben
Nokia 3310'un iPhone 6'dan Daha Kıyak Bir Telefon Olduğuna 13 Kanıt
tarraynda iphone 6 tweeti görünce ben
iphone 6 alınca ben
Apple; iPhone 6 'Burak Yılmaz Edition' ile cep telefonunda yere düşmelere karşı dayanıklılık arayanları hedefliyor .. -
iPhone 6 Lansmanı (TEMSİLİ)
iPhone 6 tivitlerini okurken ben
Hoşgeldin iphone 6
İnternetten sipariş ettiği iphone 6'yı yedi.
VE İŞTE İPHONE 6 ELİMDE ŞEFFAFLIK ÖZELLİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR (fakirler göremez) -
Tim Cook, her Apple etkinliği öncesi çıkacak ürünlerle ilgili internette birçok haber çıktığını hatırlattı. Cook, katıldığı Charlie Rose Show'da yaptığı açıklamada, bu dedikoduların bir kısmının doğru çıktığını da söyledi. Ancak Tim Cook, üzerinde çalıştıkları farklı ürünlerin de olduğunu belirtti ve ekledi: "Öyle ki bunlar hiçbir dedikoduya konu olmadı" diye konuştu.
Yazı Boyutu
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ