Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Plajda yıkım! - Turizm Haberleri

        Turgutreis Belediyesi ve jandarma ekipleri, yıkılacak iki restoranın önünde toplandı. Jandarma ekipleri, işletmelerin çevresinde ve sahilde güvenlik tedbirleri aldıktan sonra belediye ekipleri iş makinesiyle yıkıma başladı. Yıkım sırasında bölgede yoğun şekilde toz oluştu. Jandarma ekipleri, sahilde dolaşarak şezlonglarda güneşlenen ve durumdan şikayet eden turistlere bilgi verdi.

        Tozdan ve gürültüden şikayet eden turistler, ''Turizm sezonunun ortasında yıkım olmaz. Tozdan ve gürültüden şikayetçiyiz. Yıkımı sezon sonuna bırakabilirlerdi'' dedi.

        Yıkılan restoranlardan birinin işletmecisi Ali Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkılan binanın yaklaşık 50 yıl önce yapıldığını anlatarak, ''Buraya çeşitli dönemlerde ruhsatlar verilmişti. Şimdi kaçak olduğunu söylüyorlar. Kaçak ise yıkılmasına karşı değilim ama neden turizm sezonunun ortasında böyle bir şey yapıyorlar. Kaymakamlığa ve belediyeye başvurduk ancak bir sonuç alamdık. Yıkım sırasında sahildeki turistler büyük sıkıntı yaşadı'' dedi.

        Diğer restoranın işletmecisi Fatime Sönmez de iş yerinin arazisini 1998 yılında hazineden kiraladıklarını söyledi. İşletmesinin, kaçak olduğu iddiasıyla yıkıldığını ve bunun turizm sezonunda yapılmasının yanlış olduğunu dile getiren Sönmez, şunları söyledi:

        ''İşletmemize daha önce sürekli ruhsat veriliyordu. Şimdi imara aykırı ve kaçak diye yıkıyorlar. İşletmemizin kıyı şeridinin içinde olduğunu söylediler. Halbuki bizim işletmemiz kıyıdan 100 metre içeride kalıyor. Sezonun ortasında neden böyle bir şey yaptılar anlamadık. Nisan ayında burada yıkımlar olmuştu. Bari burayı da o zaman yıksalardı. En azından biz de masraf yapıp sezona hazırlanmazdık.''

        Bu arada belediye yetkilileri, iki işletmenin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ve işletme sahiplerine yıkımın yapılacağı bilgisinin önceden verildiğini bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ