Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayhan Çarşısı eski canlılığını kazanmak için gün sayıyor - Turizm Haberleri

        Bursa'nın tarihi çarşılarından Kayhan Çarşısı yeniden eski canlılığına kavuşmak için gün sayıyor.

        Esnaf bugünlerde çarşının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelebilmesi için yetkililerden destek bekliyor. Bursa Esnaf Platformu ve Kayıhan Bıçakçılar Çarşısı yönetiminin destek verdiği dönüşüm projesi kapsamında Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Samet Ercoşkun'a brifing verildi.

        Bölgenin özellikle turizme kazandırılması ve kente gelen turistlerin çarşıda daha fazla zaman geçirebilmesi için bir dizi dönüşüm uygulamasından geçmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Esnaf Platformu Başkanı Fehmi Duban, "Bölgemizin yeniden ivme kazanması için dönüşüme ihtiyacı vardır. Özellikle yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak yeri haline gelebilmesi için bölgede mutlaka hediyelik eşya çarşısına ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

        Bünyesinde 22 kadın derneğinin bulunduğu Bursa Üreten Kadınlar Platformu Başkanı Şadiye Canbaz'ın da katıldığı toplantıda konuşan Bıçakçılar Çarşısı Başkanı Mehmet Sağlam, "Çarşımızı yöresel kahvaltıların yapıldığı, el emeği gıdaların satıldığı bir çarşıya dönüştürmeye hazırız. Yeter ki bölgemiz eskisi gibi canlansın" dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ