Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Fransa Fransa Arjantin maç sonucu ve özeti! Mbappe, Fransa'yı çeyrek finale taşıdı, Messi evine gidiyor! - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Gol yağmuruna sahne olan maçta perde erken açıldı. 11. dakikada hızlı gelişen Fransa atağında sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Kylian Mbappe, Marcos Rojo'nun arkadan yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Alireza Faghani, Fransa lehine penaltı kararı verdi. Mbappe'nin kendi yarı sahasından başlayan deparı ise sosyal medyaya damga vurdu. Dakikalar 13'e geldiğinde kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Antoine Griezmann geçti. Griezmann'ın çektiği şut kaleci Franco Armani'nin sağından ağlarla buluşturdu.

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FRANSA - ARJANTİN MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Mücadelede 41. dakika oynanırken Arjantin, harika bir golle skoru eşitledi: Ever Banega'nın yerden pası ile ceza sahası yayı dışında kaleye yaklaşık 25 metre mesafede topla buluşan Angel Di Maria'nın çektiği harika şut kaleci Hugo Lloris'in solundan ağlarla buluştu.

        Maçın ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

        Arjantin, ikinci yarıya hızlı başladı ve golü erken buldu: 48. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda bulunan Lionel Messi'ye geldi. Arjantinli yıldızın çektiği şuta altıpasın hemen dışında Gabriel Mercado dokundu ve top yön değiştirerek Lloris'in solundan ağlarla buluştu! Arjantin, bu golle 2-1 öne geçti.

        Dakikalar 57'ye geldiğinde Di Maria'nın attığı golü aratmayacak nitelikte harika bir gol daha atıldı: Fransa, Benjamin Pavard'ın attığı golle skoru 2-2 yaptı. Lucas Hernandez'in sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Benjamin Pavard'ın gelişine çektiği şutta top kaleci Franco Armani'nin sağından Arjantin ağları ile buluştu.

        Karşılaşmada 90+3'üncü dakika oynanırken Arjantin, Agüero'nun golüyle umutlansa da mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fransa, 4-3'lük skorla çeyrek finale yükseldi!

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        64. dakikada Fransa, Kylian Mbappe'nin attığı golle 3-2 öne geçti. Blaise Matuidi'nin çektiği şut savunmadan sekip Kylian Mbappe'ye geldi. Mbappe, Enzo Perez'den sıyrıldıktan sonra altıpasın hemen dışından sol çaprazdan şutunu çekti ve bu şut kaleci Franco Armani'nin müdahalesine rağmen Arjantin ağları ile buluştu.

        Bu golden 4 dakika sonra Arjantin farkı 2'ye çıkardı: Hızlı gelişen Fransa atağında Blaise Matuidi pasını Olivier Giroud'a verdi. Olivier Giroud da bekletmeden yerden pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenen Kylian Mbappe'ye gönderdi. Kylian Mbappe'nin gelişine çektiği şutta top kaleci Franco Armani'nin sağından ağlarla buluştu!

        REKABETTE ARJANTİN ÜSTÜNLÜĞÜ

        Fransa ile Arjantin arasındaki rekabette Güney Amerika ekibinin üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar oynanan 3'ü resmi 9'u özel 12 maçta Arjantin 6, Fransa ise 3 galibiyet elde etti. Üç karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Arjantin'in 15 golüne Fransa, 11 golle karşılık verdi.

        DÜNYA KUPASI'NDA 3. MAÇ

        İki ekip, oynayacakları karşılaşma ile Dünya Kupası'ndaki 3. maçlarına çıktı. Fransa ile Arjantin tarihlerinde ilk kez 1930'da Uruguay'ın ev sahipliği yaptığı şampiyonada karşılaştı. Arjantin, ilk yarısı golsüz sona eren mücadeleyi 1-0 galip tamamladı. İki ekip Dünya Kupası'nda ikinci kez 48 yıl sonra karşı karşıya geldi. 1978'de Arjantin'de düzenlenen şampiyonadaki maçı da ev sahibi takım 2-1 kazanmayı bildi.

        FRANSA 62. MAÇINDA

        Rusya'daki turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa, 15. Dünya Kupası'nı yaşıyor. Fransızlar 1998'de ev sahibi oldukları turnuvayı kazanarak Dünya şampiyonu unvanını elde etmişti.

        Fransızlar o günden sonra üst üste katıldıkları 4 turnuvada da çeyrek finalden yukarısını göremedi. Dünya sıralamasında 7. sırada bulunan Fransa, şampiyona boyunca çıktığı 62 maçta 30 galibiyet, 13 beraberlik ve 19 yenilgi aldı. 109 gol atarken, kalesinde ise 72 gol gördü.

        ARJANTİN 81. MAÇINDA

        Dünya kupalarının en deneyimli takımlarından olan Arjantin 17. kez bu büyük organizasyonda boy gösteriyor. Geçmişte 1978'de Arjantin'de ve 1986'da Meksika'da düzenlenen dünya kupalarında şampiyonluğa ulaşan "Tangocular", Rusya'da üçüncü kez kupayı havaya kaldırmayı hedefliyor.Dünya Kupası'nda bugüne kadar 80 maça çıkan Arjantin, 43 galibiyet, 15 beraberlik ve 22 yenilgi aldı. Bu maçlarda 134 gol atan Güney Amerika ekibi, kalesinde 89 gole engel olamadı.

        ARJANTİN ZORLANDI

        Turnuvanın favorileri arasında yer alan Arjantin, bu kez grup aşamasında çok zorlandı. D Grubu'nda İzlanda ile 1-1 berabere kalmasının ardından Hırvatistan'a 3-0 kaybederek taraftarlarını endişelendiren "Tangocular", Cüneyt Çakır'ın yönettiği üçüncü maçta ise Nijerya'yı son dakikalarda bulduğu golle 2-1 yenerek son 16 takım arasına kaldı.

        İlk iki maçında kötü bir performans gösteren Barcelonalı yıldız Lionel Messi ise Nijerya maçında attığı golle Arjantin'in üst tura kalmasına yardımcı oldu. Bu gol, aynı zamanda turnuvanın 100. golü olarak kayda geçti.

        FRANSA

        Avustralya, Peru ve Danimarka ile C Grubu'nda yer alan Fransa Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Futbolcu kökenli teknik adamlardan Fransız Didier Deschamps'ın 2012 yılından bu yana çalıştırdığı Fransa, Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus ile A Grubu'nda mücadele etti.

        Fransa, elemelerde çıktığı 10 maçın 7'sinden galip, 2'sinden beraberlikle ve 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Fransa, A Grubu'nu 23 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Zinedine Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira, David Trezeguet ve Michel Platini gibi yıldız oyuncuların forma giydiği Fransa, Raphael Varane, Kylian Mbappe, Paul Pogba ve Antoine Griezmann gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

        Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan Fransa'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 4'er kez sarsan Olivier Giroud ve Griezmann sağladı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı. Evinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Fransa, Dünya Kupası'nda iki kez üçüncülük elde ederken, bir kez de finalde kaybetti.

        Fransa'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Grup aşaması

        1934 - Birinci tur

        1938 - Çeyrek final

        1954 - Grup aşaması

        1958 - Üçüncülük

        1966 - Grup aşaması

        1978 - Grup aşaması

        1982 - Dördüncülük

        1986 - Üçüncülük

        1998 - Şampiyonluk

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Finalist

        2010 - Grup aşaması

        2014 - Çeyrek final

        -----------------------

        ARJANTİN

        İzlanda, Hırvatistan ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan Arjantin Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli'nin çalıştırdığı "Tangocular", Güney Amerika Elemeleri'nde ilk 4'e girerek Rusya'nın yolunu tuttu.

        Güney Amerika Elemeleri'nde 18 maçta 7'şer galibiyet ve beraberlik ile 4 mağlubiyet yaşayan Arjantin, 28 puan toplayarak Brezilya ve Uruguay'ın ardından 3. oldu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Yıllar boyunca futbol dünyasına kazandırdığı Diego Armando Maradona, Alfredo Di Stefano, Mario Kempes, Osvaldo Ardiles ve Gabriel Batistuta gibi birçok isimle dikkatleri çeken Arjantin'in Rusya 2018 kadrosunda da yıldız oyuncular yer alıyor.

        Kaleci Sergio Romero'dan sakatlığı nedeniyle faydalanamayacak Arjantin'in savunmasında Hebei China Fortune'da görev yapan tecrübeli Javier Mascherano ile Manchester Cityli Nicolas Otamendi öne çıkıyor.

        Orta sahada Sevillalı Ever Banega'nın sorumluluk üstleneceği takımın hücum hattında ise yıldız futbolcular dikkati çekiyor. Arjantin Milli Takımı'nda Barcelonalı Lionel Messi, Paris Saint-Germainli Angel Di Maria, Manchester Cityli Sergio Aguero ile Juventuslu Gonzalo Higuain ve Paulo Dybala, rakiplerin korkulu rüyası haline gelebilecek hücum hattını oluşturuyor.

        Arjantin'in Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 7 kez havalandıran Messi yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Arjantin Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 16 kez katıldı. Ev sahipliği yaptığı 1978'deki turnuva ile Meksika 1986'da şampiyon olan Arjantin'in Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Final

        1934 - Birinci tur

        1958 - Grup aşaması

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Çeyrek final

        1974 - İkinci tur

        1978 - Şampiyon

        1982 - İkinci tur

        1986 - Şampiyon

        1990 - Final

        1994 - İkinci tur

        1998 - Çeyrek final

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Çeyrek final

        2014 - Final

        SON 16 TURU EŞLEŞMELERİNİN TARİHLERİ VE PROGRAMI

        Son 16 turundaki tüm eşleşmelerin maç tarihleri ve programı şöyle:

        30 Haziran Cumartesi

        21.00 Uruguay-Portekiz (Fisht Stadı)

        1 Temmuz Pazar

        17.00 İspanya-Rusya (Luzhniki Stadı)

        21.00 Hırvatistan-Danimarka (Nizhny Novgorod Stadı)

        2 Temmuz Pazartesi

        17.00 Brezilya-Meksika (Samara Arena)

        21.00 Belçika-Japonya (Rostov Arena)

        3 Temmuz Salı

        17.00 İsveç-İsviçre (Saint Petersburg Stadı)

        21.00 Kolombiya-İngiltere (Spartak Stadı)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ