Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Galatasaray - Marsilya maçı yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: AVRUPA STANDARDI

        Galatasaray’ın ön alan yerleşimi son derece dengeli, rakibe doğru şekilde baskı yapıp yönlendiren bir oyuna yol açtı. Ön alan yerleşimi derken sadece hücum üçlüsünden bahsetmiyorum. Zaman zaman 96-2000 dönemini hatırlatan topyekun kompakt bir oyun sergilediler.

        2

        Galatasaray, Halil varken son derece hareketli bir 5’liyle hücum ediyor. Ancak Diagne olduğunda da rakip savunmayı çok meşgul eden bir zırhlıya sahip oluyor. Bu çevredekler için büyük avantaj sağlıyor. Dolayısıyla öndeki kalabalık ve dinamik oyunu ne kadar övsek az.

        3

        Ne olursa olsun bir derbi yenilgisinin ardından yeniden Avrupa standardını hatırlamak güzel. Bu seviye bir performansın sonunda liderlik gelmezse üzücü olur. (FANATİK)

        4

        LEVENT TÜZEMEN: İKİ GALATASARAY DA TERİM'İN ESERİ

        Fatih Terim'in çıkardığı kadro çok doğruydu. Diagne ile başlamak kanatlarda Feghouli ve Kerem ikilisinin müthiş etkili, verimli oynamasını sağladı. Cicaldau serbest görev yaparken, rakip ceza alanına attığı deparlarla iki gole imza koydu. Şimdi bu Galatasaray Avrupa'da bu oyunla yenilmeden lider olabiliyorsa Fatih Terim artık kazanan oyunu ligde de uygulamalıdır.

        5

        Galatasaray genç bir kadroya sahip olarak Avrupa maçlarını yüksek motivasyonda ve doğru oyunla oynamayı başarıyorsa Avrupalı oyun Galatasaray'ı ligde de zirve yarışının içinde tutar. Fatih Terim artık kadro üzerinde çok fazla oynamamalı, bu istiklarlı kadroyu değişikliklerle birlikte kullanmalı. Avrupa'daki Galatasaray da Terim'in eseri ligdeki de... (SABAH)

        6

        UĞUR MELEKE: BAHARDAN KALMA BİR GECE

        Marsilya, taktiksel olarak baş etmesi zor bir rakip. Dominant bir oyun oynuyorlar, bu sezon Avrupa Ligi’nde mücadele eden 32 ekip içinde topa sahip olma kategorisinde liderler. Ama Galatasaray 180 dakikanın neredeyse hepsini mükemmele yakın oynadı Marsilya’ya karşı.

        7

        Fenerbahçe karşısında da son yarım saatte Terim merkezde Berkan-Taylan’a dönünce Cicaldau iki net pozisyona girmiş, değerlendirememişti. Dün Marsilya karşısında belki de kariyer maçını oynadı Rumen orta saha. Gelecekte daha fazlasını yapacağının güçlü sinyallerini de verdi kesinlikle.

        8

        Bundan 33 sene önce Galatasaray, Neuchatel Xamax’ı yenip Avrupa’da kazanacağı büyük başarıların temelini attığında ilk kez duymuştuk bu tabiri. Maçı radyoda anlatan levent Özçelik, ‘bahardan kalma bir gün’ diye tanımlamıştı o güneşli Kasım zaferini. Galatasaray’ın dünkü galibiyeti de “bahardan kalma bir gece” hissi yaşattı bana. Bu genç ve dinamik takımın daha fazla baharlar vaat ettiğini söyleyebiliriz rahatlıkla Avrupa’da. (HÜRRİYET)

        9

        BÜLENT TİMURLENK: HARBİ SANTRFOR İLE...

        Ligde 13 haftada bir maçta 4 gol atmamış Galatasaray'ın nasıl olur da bu seviyede bir maçta Marsilya gibi bir takımı dörtlediğinin cevabı attıklarından çok yakaladığı ve Diagne'nin direkten dönüp kaçırdığı pozisyonda saklıydı. Halil yerine Diagne tercihi, santrforu orta saha derinine gelen, rakip defansı taşıyan meşgul eden oyunuyla Fransızların dengesini bozdu.

        10

        Pres ve kontrataktan iki gol çıkaran G.Saray karşısında Marsilya'nın iki topu direkten döndü ama Arjantinli teknik adam ilk yarıda ne topa sahip olmada ne ikili mücadelelerde ne de elbette tabelada istediğini alamadı...

        11

        G.Saray, Avrupa'da emin adımlarla yürüyor. Buradaki doğrularını lige yansıtabilse depara da kalkar ama her şey önce kafada sonra adalelerde... (SABAH)

        12

        OSMAN ŞENHER: DIAGNELİ GALATASARAY HARİKA!

        Son senelerde Avrupa Kupaları’nda bu kadar başarılı bir Türk takımını ilk defa görüyorum. Gerçekten dün gece Galatasaray bütün takım olarak savaştı, baskı yaptı, üst seviyede mücadele etti. Marsilya gibi iyi bir takıma dört tane gol atmak kolay değil. Ama futbol olarak iki takım da golü düşünerek oynadı.

        13

        Uzun bir aradan sonra Diagne’yi ilk defa bu kadar istekli, arzulu gördüm. Her topu kazandı. Arkadaşlarına pas verdi. Marsilya defansına müthiş pres yaptı. Galatasaray’ın ucunda böyle bir santrfor oynaması hangi takım olursa olsun korku veriyor. Dün gece bunu gördük. Marsilya bunu yaşadı. Fizik gücü mükemmel. Çıktığı her kafa topunu kazandı. Çok akıllı paslar verdi.

        14

        Taraftar mest oldu. İyi mücadele eden, istediğini alan sarı-kırmızılı oyuncular sonuna kadar galibiyeti hak etti. Bu futbolları devam ederse her maç dün gece olduğu gibi full taraftara oynarlar. Lazio, Lokomotiv’i yendi. Aslan son maçında İtalya’da berabere dahi kalsa grubu lider bitirecek. Ama bu futbolu tekrarlarsa ben İtalya’da Lazio’yu da yeneceğini düşünüyorum. (MİLLİYET)

        15

        OĞUZ DİZER: MUHTEŞEMSİN GALATASARAY!

        Galatasaray dün gece Nef ASY Arena’da Fransızları adeta ‘Le petit marsellais’ meşhur Marsilya sabunu gibi 4 köşe etti ve dörtleyip gönderdi. Muhteşem sonuç, harikulade mücadele ve Avrupa Fatih’i tekrar aslanlar gibi sahnede. Bravo...

        16

        Fevkalade 90 dakika Arslanlar adına; Muslera’nın 4. dakikadaki mükemmel kurtarışıyla start aldı ve müthiş güven tabii eşsiz kazanma motivasyonu bizzat kaptan tarafından enjekte edildi. (FANATİK)

        17

        SERKAN KORKMAZ: TEŞEKKÜRLER

        Birkaç tehlikeli Marsilya hücumunun ardından Diagne'nin üst direkten dönen topuyla statta ve ekran başında hepimiz yükseldik. O pozisyonun kahramanlarından Feghouli bir sonraki topla buluşmasında çok şık hareketlerle Cicaldau'ya güzel bir gol attırdı.

        18

        İyi ve inatçı bir takımı dize getirerek bize muhteşem bir akşam daha yaşatan Terim ve talebelerini ayakta alkışlıyorum. Bu grubu Roma'da Lazio'ya yenilmeyerek lider tamamlamak zor ama imkansız değil. Bu zafer Galatasaray'ı rehavete sokmamalı. (FOTOMAÇ)

        19

        ERMAN ÖZGÜR: FEGHOULI FARKI

        İki takımın da önde yapmaya çalıştığı presin getirisi olan pozisyon ve gol bulma çabalarında, işi çözen Galatasaray’dı. Şu bir gerçek, Galatasaray kazandığı ilk toplarda Feghouli’yi ne kadar çabuk bulursa, gol bulma ihtimali de o kadar yüksek. Feghouli de daha 10. dakikada nefis hazırladı, sürpriz çıkışıyla Cicaldau bitirdi.

        20

        İkinci yarıda Dieng’in rahatsız edişlerini saymazsak, Galatasaray’ın yüksek iştahlı ve en önde başlayan presini aşmakta zorlanmasına bir de Kerem’in önce kapıp sonra Feghouli’ye attırdığı gol ile cezayı kestik. Maç da zaten orada koptu. Devamındaki goller, sadece tabelayı belirledi. (FANATİK)

        21
        25
        26
        27

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ