Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İlk parayı Happani aldı Rıza Zarrab'ın adamı Abdullah Happani el konulan paralarını geri aldı Happani iade aldığı paraların faizini Kızılay'a bağışladı

        Serdar KULAKSIZ/HABERTÜRK

        17 Aralık Soruşturması kapsamında şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde el konulan paralar iade edilmeye başlandı. Soruşturma kapsamında bir süre tutuklu bulunan AbdullahHappani, parasını iade alan ilk kişi oldu.

        Abdullah Happani'nin Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü'ne paranın faizi olan 55 bin TL tutarındaki 29 bin 650 TL, 7 bin 600 dolar ve 550 dolar'ı bağışladığı öğrenildi.

        İADE İÇİN TALEPTE BULUNDU

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün öğle saatinde avukatı ile gelen AbdullahHappani, hakkında verilen takipsizlik kararı sonrasında adli emanette bulunan 2 kilogram altını ile soruşturma sırasında bankaya yatırılan Türk lirası ve döviz cinsinden parasının iade edilmesi için talepte bulundu.

        ALTINLAR SAVCILIKTAN PARALAR BANKADAN

        Emanet Savcılığı'na bağlı kasada saklanan 2 kilogram altın,Happani'ye elden teslim edilirken, Emanet Savcılığı tarafından soruşturma sırasında Vakıfbank'a ait mevduat hesabına yatırılan 1 milyon 36 bin TL, 61 bin 300 dolar ve 825 bin 775 Euro'nun iade edilmesi için kendisine yazı verildi.Happaniavukatı ile birlikte bankadaki parasını yasal faizi ile birlikte aldı.Happani'nin savcılık tarafından mevduat hesabına yatırılan parasına yaklaşık 55 bin TL faiz işlediği öne sürülüyor.

        BARIŞ GÜLER DE PARASINI ALDI

        Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, 17 Aralık soruşturması kapsamında evinde bulunan ve el konulan parasını dün havale yoluyla aldı. Dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gizlice gelen ve Emanet Savcılığı'na giden Güler, önce soruşturma kapsamında el konulan 400 bin TL, 300 bin Euro ile 90 bin doların iadesi için yazı aldı. Ardından da Vakıfbank'ta tutulan parayı verdiği bir başka bankaya ait hesap numarasına havale ettirdi. Güler'e de parasının faizi ödendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ