Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Seni cezaevine atarım" diyerek dolandırdı!

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Çiftçilik yapan Muttalip B.'yi önceki gün telefonla arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıttı ve "Kuyumcu soyuldu, çalınan altınlar ile paralar senin evinde saklanıyormuş.

        Karşılaştırma yapmamız için para ve altınları bize teslim et, yoksa seni cezaevine atarım" diyerek korkuttu. Ne yapacağını şaşıran Muttalip T., cezaevine girme korkusuyla annesi ve ablasından 6 bilezik ile bin 500 lira aldı. Daha sonra para ve altınları poşete koyup dolandırıcının söylediği Çukurova Elektrik Lisesi'ne gitti.

        SUÇÜSTÜ YAKALANDI

        Bu sırada ablası da eşini arayıp, kardeşinin kendilerinden altın ve para aldığını, devamlı telefonla birisiyle konuştuğunu söyledi.

        Bunun üzerine Muttalip B.'nin eniştesi polisi arayıp durumu anlatarak kayınbiraderinin gittiği yeri söyledi. Polisler belirtilen yere gittiğinde Muttalip B.'nin bir ağacın altına bıraktığı içinde bilezik ve paranın olduğu poşeti alıp giden 37 yaşındaki Şahin O.'yu (Orhan) suçüstü yakaladı.

        Şahin O. polisteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece ‘nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ