Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Bize verdiğin dersi aldık çocuğum'

        Aykut YILMAZ - Yusuf DOĞAN / HABERTÜRK

        Ankara’daki saldırıda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Veysel Atılgan ile babası İbrahim Atılgan, Batman’da yan yana toprağa verildi.

        10 gün önce doğum günü olan küçük Veysel’le ilgili yürek burkan bir ayrıntı da ortaya çıktı. Doğum günü kutlamasında ablası Fatoş kırmızı mont, diğer ablası Zilan da Fenerbahçe armalı saat armağan etti. Veysel, montunu ve saatini hiç kullanmadan hain saldırıda yaşamını yitirdi. Abla Fatoş Atılgan doğum gününde kardeşine aldığı kırmızı monta sarılarak Adli Tıp’ın önünde saatlerce bekledi. Küçük Veysel’in okuduğu Ankara Batıkent’teki Kürşad Bey İlkokulu’nda da yas vardı. Düzenlenen anma töreninde öğretmeni Sebahat Yıldırım’ın konuşması herkesi gözyaşına boğdu. “Şu ana kadar yaptığım en zor konuşma” diyen Yıldırım şöyle devam etti: “Sevgili yavrum, barış şenlik diye çıktığın evinden parçalanmış bedeninle döndün. Acımız tarifsiz ve büyük. Bize verdiğin dersi aldık çocuğum. Yolun açık, ışığın bol olsun. Seni hiç unutmayacağız...”

        DERS ŞİRİN HOCA’SIZ BAŞLADI

        Katliamın kurbanlarından öğretmen Şirin Kılıçalp (34) için görev yaptığı İstanbul Kağıthane’deki Hacı Ethem Üktem Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Anma, patlamanın gerçekleştiği 10.04’teki saygı duruşuyla başladı.

        Kılıçalp’in mesai arkadaşlarından Gülden Solmaz konuşmasında “Güle oynaya uğurladık Ankara’ya. Bu halde nasıl derse başlayacağız bilmiyorum. Çocuklar, öğretmeniniz ‘Siz ölmeyin, annesiz babasız kalmayın’ diye gitmişti. Onu unutmayın” dedi. Törende, öğrencileri de Şirin öğretmeni anlattı. 12 yaşındaki Metehan, “Dersleri oyunlarla başlatırdı. Onu çok seviyordum” derken, 13 yaşındaki İclal “Daha bu yıl gelmişti öğretmenimiz. Doyamadan aldılar onu. Çok üzülüyorum” diye konuştu.

        TERÖR KURBANI ODASINDA ANILDI

        Ankara’daki kanlı terör saldırısında hayatını kaybeden TCDD bakım onarım teknisyeni 45 yaşındaki Fevzi Sert, işyerindeki masası başında anıldı. Adana’nın Kozan İlçesi’nde toprağa verilen Sert’in görev yaptığı İskenderun Tren İstasyonu’nda toplanan grup, teknisyenin masasına karanfiller bıraktı. Sert’in bazı mesai arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ