Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sokakta gıda satışı yasak

        Belediye gıda denetimleri çerçevesinde halkın sağlığını korumak açısından sokakta gıda satışı yapanlara ceza-i işlem uyguluyor. Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sokakta gıda satışının kesinlikle yasak olduğunu kaydederek, "Biz bunların peşindeyiz, zabıta ekipleri denetimlerini arttırdı ve ekiplerimiz durmadan çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

        Halkın gördükleri eksikleri 153 numaralı telefona şikâyet ederek durumu iletebileceklerini kaydeden Dr. Tanrıkulu, "Diğer şekilde başkanımıza ulaşabilirler. Halkın sağlığını korumak için elimizden geleni yapacağız bu bizim görevimiz. Sokakta gıda satışı kesinlikle yasaktır. Ben bazen Kaleiçi'nde ve Kıyık bölgesinde rastlıyorum. Araç arkasında et ve unlu mamuller satılıyor. Biz bunların peşindeyiz. Zabıta müdürümüz ekiplerini arttırdı ve ekiplerimiz durmadan çalışıyorlar ben de görüyorum. Bunun dışında Başkanımıza bu konuda raporları sunarken özellikle çocuk ve gençlerin gittikleri kafeleri çok sık denetleyin dedi. Bir de bazı okul çevresinde tek tek sigara satmak gibi durumlar olabilir dedi. Biz onlara göz açtırmıyoruz bizim Edirne'de böyle bir sorunumuz yok. Çünkü Edirne'deki esnaf da çok duyarlı bir esnaftır. Çocukları ve gençleri koruyor. Bu konuda esnaflara teşekkür ediyorum. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz kendilerini doğru yönlendirirsek iyi ve güzel bir geleceğimiz olur" ifadelerine yer verdi.

        BELEDİYE, KANTİN VE GIDA ÜRETİCİLERİNİ GÖZ AÇTIRMIYOR

        Edirne Belediyesi'ne bağlı ekipler, 6 ayda en az 2 kere okul kantinleri başta olmak üzere kasaplar, mezbaha, lokantalar, fırınlar, gıda üreticileri ve unlu mamuller üretimi yapan firmalara denetledi.

        Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, denetimlerin artırıldığını ifade etti. Özellikle Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın halkın sağlığına ve öğrencilerin sağlığı açısında kantinlere ayrıca önem verdiğini dile getiren Dr. Tanrıkulu, şunları söyledi:

        "Sağlık birimi ve denetleme biriminin yöneticisi olarak başkanımızın desteğiyle çok ciddi bir revizyona gittik ve başkanımızın direktifleri doğrultusunda gıda mühendislerimizi ve ekibimizi daha da güçlendirdik. Bu ekibi üçe böldük. 6 aydır belki de Edirne tarihinde ilk defa 2 kere 3 kere denetlenen yerler oldu. Biz normalde yılda 2 kere kadar denetlemeler yapıyorduk ve bunlarda yasal çerçevede rutin denetlemelerimizdi. Ama başkanımızın talimatıyla bu denetlemeleri daha da arttırdık. Şimdi gıda mühendisleri biyolog ve gıda teknikerlerinin yanı sıra zabıtalarımızla beraber üç ayrı bölgeye ayırdık. Kasaplar mezbaha, lokantalar ve gıda üreticileri unlu mamuller ve fırınlar diğerleri şeklinde. Bir de Valilikten bir ekip arkadaşlarımızla kahvehaneler ve diğerleri denetlediler."

        KANTİN DENETİMLERİ EĞİTİMCİ BAŞKANIMIZ GÜRKAN'IN TALİMATI

        Başkan Yardımcısı Dr. Tanrıkulu, "Okulların açılmasıyla ve belediye başkanımızın özel talimatıyla okul kantinleri ve okulların çevresindeki büfeler bakkallar öğrencilere tos gibi şeyler hazırlayan yerleri de denetledik. Şunu gönül rahatlığıyla belirteyim: bir belediye çalışanı, bir hekim ve Edirne'de yaşayan bir birey olarak şunu söyleyebilirim ki, esnaflarımızın çok büyük çoğunluğunda çok büyük sorun yok. Olanlar da gerçekten düzelip bizimle iş birliği içerisine girmeye meyilliler. Kendileri de hemen bu eksiklerini giderip bize başvuruyorlar. Ben her zaman denetimlerde önce eğitim sonra denetim diyoruz. Bizim parolamız bu. Bilgiyi vermezseniz eğitmezseniz bu insanlara soru sorma hakkınız olmaz. Biz hem esnaf odalarımızla hijyen eğitimler konusunda çok titiz ve Sağlık İl Müdürlüğü'nün yanı sıra Tarım İl Müdürlüğüyle beraber çalışıyoruz. Çünkü amacımız halkın daha iyi ve sağlıklı hizmet almasını sağlamak. Bu anlamda ben de dönem dönem katılıyorum denetimlere. Çözülebilecek bir sorun gördüğümüzde hemen orada çözüyoruz" dedi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ