Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'de işkence yapan üvey anneye 46 yıl hapis

        Necmettin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ

        Merkez Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Gölgeli Sokak'ta oturan Akif A., çocuklarının vücudunda morluklar görünce eşinden şüphelenip eve gizli kamera yerleştirdi. 15 Şubat 2015'te iddiaya göre Songül A., üvey çocukları I.A. ve İ.A.'nın kafasını bacaklarının arasına sıkıştırarak boğmaya çalıştı. Küçük çocukları havaya kaldırıp yere çarptı.

        Kamera kaydında eşi Songül A.'nın çocuklarını boğmaya çalıştığını ve işkence yaptığını gören Akif A. görüntüleri polise teslim edip şikayette bulundu. Gözaltına alınan Songül A. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Üvey çocuklardan erkek olan 4 yaşındaki İ.A.'nın, Songül A. tarafından dövülüp oklavayla cinsel istismara uğradığı, bilirkişi raporuna göre 5 ameliyat geçiren çocuğun bağırsaklarının yırtıldığı ve apandisinin patladığı belirtildi. Tutuklanan üvey anne Songül A. hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kendini koruyamayacak kişiye karşı eziyet' suçlarından dava açıldı.,

        Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Songül A., "Benim de o zamanlar psikolojik sorunlarım vardı. Ben de eziyet gördüm. Çocukların babasından şikayetçi olmuştum. Babası çocuklara eziyet ederken ben engelliyordum. Çocuklara eziyet ettiğim için çok pişmanım" dedi. Baba Akif A. ise, "Çocuğum iki ay hastanede yattı. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

        Songül A.'nın çocuğa oklava sokarak yaralamasını cinsel istismar olarak değerlendiren mahkeme, mağdur İ.A.'ya karşı sanık hakkında 30 yıl, yaralama suçundan 9 yıl, eziyet suçundan da 7 yıl, mağdur I.A.'ya karşı da eziyet suçundan 9 ay olmak üzere toplamda 46 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ