Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rüzgar Çetin: Orta şerit boştu

        Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, "taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklandı. Olay anında 0,90 promil alkollü olduğu öğrenilen Çetin'in mahkeme sorgusunda, "Pişmanım. Orta şerit boştu. Oraya girmek için manevra yaptım. O sırada araç kaydı" dediği öğrenildi.

        Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in işletmeci oğlu Rüzgar Çetin, dün gece Beşiktaş'ta lüks marka aracıyla karşı yönden gelen polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Olayda bir polis memuru da yaralanmıştı. Kazadan burnu kanamadan kurtulan Rüzgar Çetin ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Bugün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Rüzgar Çetin, Memur Suçları Bürosu'nda görevli nöbetçi savcı İsa Dalgıç tarafından sorgulandı. Yaklaşık 2 saat süren savcılık sorgusunun ardından Rüzgar Çetin, "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklanması talebiyle İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

        Pişman ve üzgün olduğu öğrenilen Çetin'in sorgu esnasında, "Orta şerit boştu. Oraya girmek için manevra yaptım. O sıra araç kaydı" dediği belirtildi. Olay esnasında 0,90 promil alkollü olduğu kaydedilen Çetin'in avukatlarının kazada şehit düşen polis memuru için "Kemeri takılı olsaydı kaza o kadar ağır olmazdı" dedikleri iddia edildi. Çetin'in avukatlarının ayrıca, müvekkillerinin olay esnasında kafasını çarptığı için beyin travması geçirebileceği gerekçesiyle hastaneye sevkini istedikleri ancak hakimin bu talebi reddettiği ifade edildi.

        Çetin, ifadesinin ardından "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklandı. Adliyedeki işlemleri tamamlanan Çetin, cezaevine götürüldü.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ