Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da telefonla dolandırıcılık iddiası

        İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Aysun Y'ye (48) telefonla ulaşan kişiler, kendilerini polis olarak tanıtarak, kimlik bilgileri ve banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, banka hesabındaki parayı kurtarmak için verecekleri hesaba yatırmalarını istedi. Aysun Y, banka hesabındaki parasının 5 bin lirasını dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı.

        Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Aysun Y. polise başvurdu.

        Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

        Şüphelilerin, Şirinevler'deki PTT şubesinden parayı çektiklerini belirleyen polis, güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

        Zanlıların kimliklerini tespit eden ekipler, A.A. (36) ve Y.A'yı (31) Bahçelievler'de yakaladı. Diğer şüphelinin tekrar Şirinevler'deki PTT şubesine geldiği ihbarı üzerine A.D. de (36) yakalandı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

        Şüphelilerden A.D'nin Bursa Karacabey'de 25 Şubat'ta dolandırıcılık suçuna karıştığı, paranın ismine gönderildiği öğrenildi. Ayrıca A.A'nın üzerinden çıkan 17 bin 779 liranın Mardin Midyat'ta dolandırıcılık suçuyla ilgili yatırıldığı ve Mersin Mezitli'de de 23 Şubat'ta dolandırıcılık suçuyla ilgili paranın yatırıldığı kişi olduğu tespit edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ