Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ordu'da bir öğretmene silah kabzesiyle saldırı iddiası

        Ordu'da Durugöl İlokulu'nda 1'nci sınıf öğretmeni Cemil M.'nin okula gelerek kendisiyle tartışan öğrenci velisi Haluk Ö. tarafından tabanca kabzesiyle kafasına vurularak yaralandığı iddia edildi.

        Gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı. İddiaya göre olay Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde Durugöl İlkokulu'nda meydana geldi. Önceki gün okulda düzenlenen veli toplantısına gelen Haluk Ö. burada, 1'nci sınıfta okuyan çocuğunun öğretmeni Cemil M. ile tartıştı.

        Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Haluk Ö. üzerindeki tabancanın kabzesi ile Cemil M.'nin kafasına vurarak yaraladı. Ordu Devlet Hastanesi'nde başına 8 dikiş atılarak ayakta tedavi olan Cemil M. polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.

        Gözaltına alınan Haluk Ö. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ordu'daki Aktif Eğtiim Sen İl Temsilciliği, Anadolu Eğitim Sen Altınordu Temsilciliği, Eğitim Sen Ordu Şubesi, Eğitim İş Ordu Şubesi, Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi üyeleri bugün Durugöl İlkokulu bahçesinde toplanarak eylem yapıp olayı kınadı.

        Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Gündüz Pala, öğretmeni yaralayan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Cemil öğretmenimiz bir öğrenci velisi tarafından tabanca kabzası ile darp edilmiş ve alnına silah dayanarak ölümle tehdit edilmiştir. Bu saldırıyı yapanları kınıyor, öğretmene el kaldıran zihniyeti lanetliyoruz. Arkadaşımıza silahla saldıran şahıs adli makamlarca serbest bırakılmıştır. Bu gibi saldırılara caydırıcı cezalar verilmesi için Adalet ile Milli Eğitim Bakanlığı, ceza mevzuatında değişiklikler için teknik çalışma yapma kararı almalı. Meclis Milli Eğitim Komisyonu'da yasa çalışmalarına destek vermeli ve hazırlanacak teklif ile Meclis Başkanlığı'na bir an önce sunulmalıdır." dedi.

        Yağan yağmura aldırış etmeyen sendika temsilcileri daha sonra basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ