Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Afyonkarahisar'daki 'FETÖ/PYD' operasyonunda 5 tutuklama

        Afyonkarahisar'da FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik geçtiğimiz hafta yapılan operasyonda adliyeye sevk edilen 28 sanıktan, 5'i tutuklandı. Tutuklanan sanıklardan birisinin cezaevine götürülürken polis minibüsünden kendisini görüntüleyen basın mensuplarına uzun süre el sallaması ise dikkatlerden kaçmadı.

        Geçtiğimiz hafta sonu kentte gerçekleştirilen FETÖ-PDY terör örgütü operasyonunda çoğunluğunu iş adamlarının oluşturduğu 28 kişi gözaltına alınmış ve emniyette 3 gün süren sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde Afyonkarahisar Adliyesine sevk edilmişlerdi. Adliyeye sevk edilen sanıklardan 4'ü Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken, 24 zanlı ise mahkeme sevk edilmişti.

        Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde öğlen saatlerinde başlayan duruşmaya sanık avukatları dışında kimsenin girilmesine izin verilmemişti. Duruşma yaklaşık olarak 11 saat sürerken, başlangıçta duruşma salonu önünde bekleyen sanıkların yakınları güvenlik gerekçesi ile adliye binası dışına çıkarıldılar. Mahkemede bütün sanıkların tek tek ifadeleri alınırken, duruşma gece 23.30 civarında sona erdi.

        TUTUKLANANLAR ARASINDA ÖZEL BİR BAKANIN ESKİ İL MÜDÜRÜ DE VAR

        Duruşma sonunda mahkeme 19 sanığın tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, özel bir bankanın eski Afyonkarahisar İl Müdürü Erkin G., iş adamı Ahmet A., Sefa Ö., Bektaş B., ve Mehmet E.'nin tutuklanmasına karar verdi.

        Tutuklanan şahıslar adliyeden geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılarak polis midibüsü ile sağlık kontrolü için Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürüldü. Sanıklar doktor kontrolünün ardından yine polis ekipleri tarafından Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.

        Öte yandan, duruşma sonunda serbest bırakılan şahıslardan bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları da gözlenirken, tutuklanan şahıslardan birisinin ise cezaevine götürülmek üzere bindirildiği polis minibüsünden uzun süre kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gülerek el sallaması ise dikkatlerden kaçmadı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ