Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vedasında ilk durak Genelkurmay

        Çimen Çetin- HABERTÜRK TV

        Başbakan Davutoğlu görevinden ayrılacağını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Bu hafta Bakanlar Kurulu toplanacaktı ancak görevi bırakma kararının ardından ne Bakanlar Kurulu toplantısı olacak, ne de AK Parti grup toplantısı.

        KARARGAHTA CANLI YAYIN İZNİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun veda ziyaretlerinde ilk durak Genelkurmay Karargah'ı oldu. Görüşmenin yapıldığı dakikalarda bir ilk de yaşandı.

        Ana nizamiyede uzun bir aradan sonra canlı yayın için izin verildi. Başbakan Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın görüşmesi 1 saat sürdü.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: BÜYÜK BİR ONUR DUYDUM

        Başbakan Davutoğlu, Komutanlık'ta konuştu. Konuşmasından satırbaşları şöyle:

        "Silahlı kuvvetlerimizin herbir ferdiyle müşahade içinde olduk. Büyük bir onur duydum. Gerek terörle mücadele konusunda, gerek bölgemizdeki huzursuzluklar konusunda, Silahlı Kuvvetler güç ve kudret bakımından ülkemizi temsil etmiştir. Ülkemizin savunma kapasitesinin artması için büyük bir çaba gösterdik. Başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere tüm Silahlı Kuvvetler üyelerine teşekkür ediyorum. 24 Temmuz'da terörle mücadele kararı aldığımızda da yan yanaydık, Aralık ayında aldığımız terörle mücadele kararlarıyla omuz omuza çalıştık. Böylesi bir badireleri aştı. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına aynı kararlılık ve bilinçle ulaşacaktır. Şehit düşen askerlerimiz, polisimiz, korucularımız ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ