Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Dink davasının ayrılma talebi reddedildi

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin ana dava ile birleştirilen 26 kamu görevlisine yönelik açılan davada sanık Celalettin Cerrah'in avukatı, müvekkili hakkında soruşturma izni alınmadığını ve davanın ön şartının oluşmadığını söyledi. Cerrah'ın vali statüsünde emniyet müdürü olduğunu belirten avukat Köksal, davanın ayrılarak ortadan kaldırılmasını ya da Yargıtay Ceza Dairesine gönderilmesini talep etti. Mahkeme, talebi reddetti.

        İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdür Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski Emniyet Müdürü Ercan Demir ve başka suçtan hükümlü Yasin Hayal katıldı.

        Tutuksuz sanıklar, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, eski Trabzon Şube Müdürü Faruk Sarı, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu, Erhan Tuncel ve eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç da duruşma salonunda yer aldı. Ogün Samast'ın da arasında bulunduğu 5 sanık ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

        REDDİ HAKİM TALEPLERİ REDDEDİLDİ

        Mahkeme başkanı, bir önceki duruşmada sanık avukatlarının reddi hakim taleplerinin 'İddiaların genel ve soyut içerikli beyanlar olduğu, tarafsızlık ilkesinin unsurlarının oluşmadığı' gerekçesiyle reddedilerek bir üst mahkameye gönderildiğini belirtti. Üst mahkeme İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemes'nin de bu talebin reddine karar verdiğini belirtti.

        DOSYASI AYRILSIN

        Tutuksuz sanık Celalettin Cerrah'ın avukatı Mehmet Köksal, müvekkili hakkında soruşturma izni alınmadığını belirterek davanın ön şartının yerine getirilmediğini ileri sürdü. Ayrıca Cerrah'ın vali statüsünde bir emniyet müdürü olması nedeniyle Yargıtay Ceza Dairesi'nde yargılanması gerektiğini anlattı. Bu nedenlerle davanın ayrılarak ortadan kaldırılmasını, gerektiği halinde Yargıtay Ceza Dairesi'ne gönderilmesini talep etti.

        SAVCI TALEP REDDEDİLSİN

        Duruşma savcısı Celalettin Cerrah'ın suç tarihinde il emniyet müdürü olması nedeniyle görevsizlik taleplerinin reddine karar verilmesini talep etti. Sanıklardan Ordu Vali Yardımcısı eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç ve Mehmet Uçar'ın avkutları da müvekkilleri hakkında soruşturma izni verilmediğini belirterek dosyalarının ayrılmasının talep etti.

        TALEP REDDEDİLDİ

        Mahkeme heyeti Cerrah'ın avuktanını talebini suç tarihinde emniyet müdürü olması ve savcının yürüttüğü soruşturmanın usule uygun olduğu gerekçesiyle reddetti. Ayrıca Mehmet Ali Özkılınç ve Mehmet Uçar'ın taleplerinin de reddine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ