Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da bin 405 polis komando eğitimi aldı

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislerin ani gelişen olaylar karşısında daha çevik ve atak olması için bir dizi eğitimler düzenledi. Bin 405 polis komando eğitiminden geçti. Eğitimlerin tüm teşkilata verilmesi hedefleniyor.

        İstanbul polisi silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçluları en az zarar vermek süreti ile etkisiz hale getirmek, ani gelişen olaylar karşısında refleks ve silah kullanma becerilerini artırmak ve bunu davranış haline getirmeleri amacı ile bir dizi eğitimden geçmeye başladı.

        1405 polisin özel poligonlarda gördüğü eğitimlerin tüm İstanbul Emniyet Müdürlüğü personeline verileceği kaydedildi. Eğitimlerde polis ve komiserlere tekli çoklu atışlar, operasyonel atış teknikleri, gece atışları sokak geçişleri, hareketli hedef atışları, tek elle atış, sokak çatışmaları, bina içi arama, şahıs ve araç arama teknikleri, atış alanında araçla ilerleme, şüpheli paket ve el yapımı patlayıcılara karşı harekat tarzı, pusudan kurtulma, ani gelişen olaylara karşı harikat tarzı ve önemli binaların korunması gibi dersler verildi.

        İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatı ile gerçekleştirilen programda 450 kişilik gruplar halinde eğitim verildi. Yıl içerisinde 8 bin 400 ve diğer yıllarda tüm emniyet personelinin eğitime tai tutulması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ