Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yalçın Akdoğan: Oyun, MİT’in çomak sokmasıyla bozuldu

        Bülent AYDEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, gazetecilere FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, atılması gereken adımlara ilişkin görüşlerini dile getirdi. Akdoğan, şunları söyledi:

        CUNTA İÇİN: Birileri anahtar teslim bir fabrika kurmuşlar. Bunların bir gün cunta yapıp ülkeyi esir almak için beslenmiş bir örgüt olduğunu düşünüyorum.

        DURMAZLAR: Bunlar bugüne kadar durmadılar bundan sonra da duracaklarını düşünmüyorum. Fethullah Gülen 40 yıl boyunca bir sürü kuruma sızıyor, adamlar yerleştiriyor, çok güçlendiğini düşünüyorlar. Ama hesap edemedikleri bir yer var; o da halk. Halk oyunu bozuyor çünkü bunu eski Türkiye’nin dinamikleri ile kurgulamışlar.

        İNANMADILAR: “Bunlar paralelci” dediğimizde, “Nereden çıkarıyorsunuz paralelci olduğunu?”, “Terörist” dediğimizde, “Elinde silah mı var?” diyorlardı. Mesela komutanlar diyorlardı ki: “Biz sorduk adli müşavire, personele bir şey gelmemiş.” Gelmez, zaten onlar paralelciydi. “Bunlar böyle iyi adamlar, şunu yapmazlar, bunu yapmazlar” gibi müsamaha çok büyük tehlikelere bizi sokar. Bu iyi çocuklar döneminin kapanması lazım. Benim kanaatim bu işi aslında herkes biliyordu ama kimse bunlarla mücadele etmeyi göze alamadı. Bu mücadeleyi kurumlar kendi yapamadı ama Tayyip Erdoğan kendi yapacak. Arkasında büyük bir halk desteği olan bir kişi bunu göze alabilir ve bu süreçte bu temizliğin yapılması gerekiyor.

        'OYUN, MİT'İN ÇOMAK SOKMASIYLA BOZULDU'

        İSTİHBARATIN ÖNEMİ: Olayı tetikleyen şeylerden bir tanesinin, MİT’in son dönemde 40 bin civarında kişiyi deşifre etmelerinin bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu darbe nasıl başarıya ulaşamadı, nasıl tersine döndürüldü; bir şekilde MİT’in çomak sokmasıyla oyun bozulmuş oldu. Onu da göz ardı etmemek lazım. Bundan sonra istihbarat örgütlerinin bu tür darbeci hareketlenmeleri tespit etmesine dönük mevzuatı da gözden geçirmek gerekir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ